Veģetārās tortiljas
Foto: Vida Press
4.2500 4
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Mēdz gadīties, ka pārtikas veikalā "iekrītam" uz akcijām un nopērkam kādu ēdienu, vēl nezinot, ko no tā pagatavot. Vismaz mūsu virtuvē tā mēdz iemaldīties tortiljas - meksikāņu "pankūkas", kuras pēc tam vēl labu brīdi gaida savu apēšanas reizi. Lūk, ideja, ko pildīt tortiljās, ja vēlies ko sātīgu, bet bez gaļas.

Plānās ripiņās sagrieztu burkānu un puķkāpostu rozetes liek katliņā, pievieno verdošu ūdeni tik daudz, lai tas teju nosegtu dārzeņus un pārsedz ar vāku. Dārzeņiem ļauj vārīties astoņas minūtes, līdz tie ir viegli mīksti.

Notecina ūdeni, pievieno tomātus un pupiņas un silda aptuveni piecas minūtes. Dārzeņus sautē, līdz veidojas mērcei līdzīga konsistence.

Kamēr top pildījums, cepeškrāsnī, mikroviļņu krāsnī vai uz pannas uzsilda tortiljas.

Dārzeņiem katliņā pievieno spinātu lapas un ļauj tām sasilt vēl pusminūti. Pievieno sāli, piparus pēc garšas un pārkaisa ar plucinātām bazilika lapiņām.

Siltās tortiljas liek uz šķīvjiem, pāri kārto dārzeņu pildījumu un pārloka, veidojot improvizētu kabatiņu. Ja vēlas, pasniedzot var pārkaisīt ar smalki rīvētu sieru.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form