Viens no vērtīgākajiem mantojumiem ir omes recepšu grāmata – sena, ar roku rakstīta, garšīgām receptēm, labiem padomiem un veselīgām ziņām pilna. Ar savu ģimenes mantojumu – Jāņu siera recepti – dalās Karlīna Latsone, bloga ''ir.bene'' autore, stāstot, ka ome šo sieru esot gatavojusi katru gadu – no tikko slaukta lauku piena, trekna biezpiena, sviesta un pašu audzēto vistu olām. Karlīna atklāj, ka, lai gan recepte ir viena, arī omei vienu reizi tas izdevās labāks, citu – nedaudz sīvāks, bet galvenais ir mēģināt un gatavot, izmantojot labākās sastāvdaļas no zemnieku sētām.
790Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens2 lūdens5 lpilnpiens3 gab.olas60 gsviests pēc garšassāls pēc garšasķimenes

Sagatavošana

1

Pienu ar ūdeni uzvāra (90–95°C), tad pievieno labi izmīcītu vai izmaltu biezpienu. Lēni maisot karsē, līdz atsūkalojas un siera masa saiet kopā vienā kunkulī.

2

Visu salej uz saslapinātas marles un masu viļā, līdz tā labi atsūkalojas. Tad masu ieliek atpakaļ katliņā un pievieno pussakultas olas, sviestu, ķimenes, sāli un ar karoti mīca, līdz veidojas viendabīga masa.

3

Pa atsūkalošanās laiku masa nedrīkst atdzist, tad siers slikti turēsies kopā. Ja masa tomēr atdzisusi, tad to uz brīdi iemērc karstās sūkalās.

4

Siera masu pildi bļodiņā vai traukā un atstāj to atdzist.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!