Tradicionālais Jāņu siers ar ķimenēm
Foto: Karlīna Latsone
1.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1-2 l
2-3 gab.
pēc garšas
pēc garšas

Viens no vērtīgākajiem mantojumiem ir omes recepšu grāmata – sena, ar roku rakstīta, garšīgām receptēm, labiem padomiem un veselīgām ziņām pilna. Ar savu ģimenes mantojumu – Jāņu siera recepti – dalās Karlīna Latsone, bloga ''ir.bene'' autore, stāstot, ka ome šo sieru esot gatavojusi katru gadu – no tikko slaukta lauku piena, trekna biezpiena, sviesta un pašu audzēto vistu olām. Karlīna atklāj, ka, lai gan recepte ir viena, arī omei vienu reizi tas izdevās labāks, citu – nedaudz sīvāks, bet galvenais ir mēģināt un gatavot, izmantojot labākās sastāvdaļas no zemnieku sētām.

Pienu ar ūdeni uzvāra (90–95°C), tad pievieno labi izmīcītu vai izmaltu biezpienu. Lēni maisot karsē, līdz atsūkalojas un siera masa saiet kopā vienā kunkulī.

Visu salej uz saslapinātas marles un masu viļā, līdz tā labi atsūkalojas. Tad masu ieliek atpakaļ katliņā un pievieno pussakultas olas, sviestu, ķimenes, sāli un ar karoti mīca, līdz veidojas viendabīga masa.

Pa atsūkalošanās laiku masa nedrīkst atdzist, tad siers slikti turēsies kopā. Ja masa tomēr atdzisusi, tad to uz brīdi iemērc karstās sūkalās.

Siera masu pildi bļodiņā vai traukā un atstāj to atdzist.

Source

Tasty

Tags

Jāņi Siers Biezpiens Ķimenes Olas Piens Sāls Sviests Ūdens Līgo svētku un Jāņu receptes Mājās gatavots siers Pasniegt atdzesētu vidēji
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form