Mārtiņdienas zoss cepetis
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
zoss
zoss
 
apelsīni
apelsīni
 
mandarīni
mandarīni
 
timiāns
timiāns
 
āboli
āboli
 
rozīnes
rozīnes
 
melnās plūmes
melnās plūmes
  • Gaļas ēdieni
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Atbilstoši skaistām tautas tradīcijām novembra sākums ir lauku darbu beigas, kad sākas svinības ar maskotiem gājieniem, zīlēšanu un gardu mielastu kopā ar ģimeni un draugiem. Tradicionālā Mārtiņdienas zoss cepeša recepti piedāvā viesnīcas "Baltic Beach Hotel & Spa" šefpavārs Kristaps Jokmanis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kristapa stāsts par zoss cepeti:

    Ņemam zosi, izplūkājam spalvas, ja tādas ir palikušas.

    Pildījums zosij var būt ļoti dažāds, tie var būt āboli, griķi ar sēnēm, sautēti skābie kāposti vai kas nu kuram tuvāks pie sirds. Man pašam patīk, kad zoss smaržo pēc apelsīniem vai mandarīniem, tādēļ, zosi vienmēr pildu ar tiem, pievienojot arī kādu ābolu, rozīnes un melnās plūmes, kā arī nedaudz timiāna.

    Visu pildījumam sagriežu nedaudz smalkāk, lai sula tek, sajaucu kopā ar garšvielām un pildu zosī, vēderu ar virtuves diega palīdzību, cieši aizšuju ciet.

    Šādi sagatavotu zosi, pirms cepšanas ir labi uz 30 sekundēm iemērkt vārošā ūdenī un tad uzreiz ledus ūdenī, lai strauji atdziest, tas padarīs zoss ādu kraukšķīgāku, pēc tam ādu nosusinu ar salveti un ierīvēju ar nedaudz olīveļļu.

    Uz ādas es cenšos nekādas garšvielas nelikt, jo cepot tās mēdz degt un tad zoss cepetis neizskatās pievilcīgi.

    Cep zosi 200 grādu temperatūrā, apmēram pēc 20-25 minūtēm samazina temperatūru uz 170 grādiem un cep vēl apmēram trīs stundas ik pa laikam zosi aplaistot ar sulu, kura tek laukā.

    Pēc pieredzes, varu teikt, ka sulas un tauku no zoss tek ārā ļoti daudz, tādēļ cepamajai paplātei jābūt maksimāli dziļai.

    Pasniedz zosi ar sautētiem kāpostiem, kartupeļiem, glazētiem kastaņiem, kas nu kuram labāk patīk un garšo.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form