Tradicionālais uzbeku plovs Laura Aleksejeva gaumē
Foto: Publicitātes foto
3.7500 8
4 porcijas 
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g jēra gaļas šķiņķis bez kaula
jēra gaļas šķiņķis bez kaula
300 g
300 g burkāni
burkāni
300 g
300 g sīpoli
sīpoli
500 g
500 g Basmati rīsi (piemēram, “Herkuless Gourmet”)
Basmati rīsi (piemēram, “Herkuless Gourmet”)
100 g
100 g vārīti turku zirņi
vārīti turku zirņi
3
3 ķiploku daivas
ķiploku daivas
1 ĒK
1 ĒK kumīns
kumīns
100 g
100 g gaišās rozīnes
gaišās rozīnes
pēc garšas
pēc garšas dzidrināts sviests
dzidrināts sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Uzbeku nacionālā virtuve
  • Plovs nudien ir aizmirsta vērtība, par kura pagatavošanu atceramies vien retu reizi, tomēr velti. Restorāna "36. līnija" šefpavārs Lauris Aleksejevs piedāvā itin vieglu recepti, kā pagatavot autentisko plovu uzbeku gaumē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriez gaļu kubiņos un apcep to sakarsētā katlā. Pēc tam atliec tos malā.

    Jēra taukos apcep gabaliņos sagrieztus burkānus un sīpolu salmiņus, pievieno kuminu un apcepto jēra gaļu.

    Tad pievieno rozīnes, turku zirņus, dzidrinātu sviestu, veselas ķiploku galviņas, sāli, noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu. Pievieno visas sastāvdaļas, bet nemaisi.

    Liek vāku un gatavo uz lēnas uguns, līdz rīsi gatavi.

    Tikai beigās visu katla saturu apmaisa.

    Receptes autors: Lauris Aleksejevs

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form