Foto: Publicitātes foto
Plovs nudien ir aizmirsta vērtība, par kura pagatavošanu atceramies vien retu reizi, tomēr velti. Restorāna "36. līnija" šefpavārs Lauris Aleksejevs piedāvā itin vieglu recepti, kā pagatavot autentisko plovu uzbeku gaumē.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gjēra gaļas šķiņķis bez kaula300 gburkāni300 gsīpoli500 gBasmati rīsi (piemēram, “Herkuless Gourmet”)100 gvārīti turku zirņi3 ķiploku daivas1 ĒKkumīns100 ggaišās rozīnes pēc garšasdzidrināts sviests pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Sagriez gaļu kubiņos un apcep to sakarsētā katlā. Pēc tam atliec tos malā.

2

Jēra taukos apcep gabaliņos sagrieztus burkānus un sīpolu salmiņus, pievieno kuminu un apcepto jēra gaļu.

3

Tad pievieno rozīnes, turku zirņus, dzidrinātu sviestu, veselas ķiploku galviņas, sāli, noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu. Pievieno visas sastāvdaļas, bet nemaisi.

4

Liek vāku un gatavo uz lēnas uguns, līdz rīsi gatavi.

5

Tikai beigās visu katla saturu apmaisa.

Receptes autors: Lauris Aleksejevs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!