Zoss cepetis ar ananāsiem
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 Zoss
Zoss
4
4 āboli
āboli
450 g
450 g griķi
griķi
1
1 ananāss
ananāss
 
ķiploki
ķiploki
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Gaļas ēdieni
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • "Mūsdienās svētku galdus bieži vien klāj ne tikai tradicionāli ēdieni, bet arī no citām kultūrām aizgūti gardumi, kā arī eksotiski augļi. Manuprāt, biežāk vajadzētu gatavot tradicionālos svētku ēdienus, turklāt senās receptes iespējams uzlabot, pamēģinot dažādus līdz šim nerealizētus garšu salikumus. Piemēram, lai piešķirtu Mārtiņzosij mūsdienīgu garšu, to var pirms cepšanas iemarinēt vieglā ananāsu marinādē," stāsta "Lido" šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot tradicionālu latviešu svētku recepti mūsdienīgā izpildījumā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sarīvē vai sablendē ananāsu, kas ir dabīgs marinētājs. Zosi rūpīgi iemasē ar rīvētiem ķiplokiem, kam pievienots sāls un pipari, pēc šīs masāžas putnu iesmērē ar ananāsu masu un ietin pārtikas plēvē, lai 12 stundas noturētu vēsumā.

    Ja zoss sver aptuveni 4,5 kg, tad pildījumam ņemiet 4 ābolus un 400 g griķu. Griķus aplej ar verdošu ūdeni un notur 10 minūtes, pievieno šķipsniņu sāls. Āboliem mizu nevajag noņemt, tik izņemt serdes un sagriezt lielos gabalos.

    Zosi pilda ar griķiem un āboliem, tad aizšuj un liek uzsildītā krāsnī (200 grādos) cept, pēc 20 minūtēm temperatūru samazina līdz 140 grādiem.

    Zoss cepeša pagatavošanai vajadzēs aptuveni 4 stundas, svarīgi to ik pa brīdim putnu apliet ar šķidrumu, kas veidojas pannas apakšā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form