Zoss cepetis ar ananāsiem
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas

"Mūsdienās svētku galdus bieži vien klāj ne tikai tradicionāli ēdieni, bet arī no citām kultūrām aizgūti gardumi, kā arī eksotiski augļi. Manuprāt, biežāk vajadzētu gatavot tradicionālos svētku ēdienus, turklāt senās receptes iespējams uzlabot, pamēģinot dažādus līdz šim nerealizētus garšu salikumus. Piemēram, lai piešķirtu Mārtiņzosij mūsdienīgu garšu, to var pirms cepšanas iemarinēt vieglā ananāsu marinādē," stāsta "Lido" šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot tradicionālu latviešu svētku recepti mūsdienīgā izpildījumā.

Sarīvē vai sablendē ananāsu, kas ir dabīgs marinētājs. Zosi rūpīgi iemasē ar rīvētiem ķiplokiem, kam pievienots sāls un pipari, pēc šīs masāžas putnu iesmērē ar ananāsu masu un ietin pārtikas plēvē, lai 12 stundas noturētu vēsumā.

Ja zoss sver aptuveni 4,5 kg, tad pildījumam ņemiet 4 ābolus un 400 g griķu. Griķus aplej ar verdošu ūdeni un notur 10 minūtes, pievieno šķipsniņu sāls. Āboliem mizu nevajag noņemt, tik izņemt serdes un sagriezt lielos gabalos.

Zosi pilda ar griķiem un āboliem, tad aizšuj un liek uzsildītā krāsnī (200 grādos) cept, pēc 20 minūtēm temperatūru samazina līdz 140 grādiem.

Zoss cepeša pagatavošanai vajadzēs aptuveni 4 stundas, svarīgi to ik pa brīdim putnu apliet ar šķidrumu, kas veidojas pannas apakšā.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form