Tradicionālie sklandrauši
Foto: Kadrs no video
4.5000 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
450-500 g
450-500 g rupjo rudzu vai kviešu milti
rupjo rudzu vai kviešu milti
200 g
200 g ūdens
ūdens
50 g
50 g cūku tauki vai margarīns
cūku tauki vai margarīns
10 g
10 g cukurs
cukurs
1
1 ola
ola
Kartupeļu masai:
250 g
250 g kartupeļi
kartupeļi
25 g
25 g piens
piens
15 g
15 g sviests
sviests
 
sāls
sāls
Burkānu masai:
350-400 g
350-400 g burkāni
burkāni
50 g
50 g cukurs
cukurs
 
sāls
sāls
25 g
25 g skābs krējums
skābs krējums
2
2 olas
olas
15 g
15 g kviešu milti
kviešu milti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Latviešu tradicionālie sklandrauši.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rudzu vai kviešu miltus izsijā uz mīklas dēļa, tajos saplucina taukus vai margarīnu, pievieno siltu ūdeni (20—25*C), kurā izšķīdināts cukurs un sāls (dažreiz arī 10—15 g rauga), un samīca stingru, labi veltnējamu mīklu.

    Mīklu izveltnē 2—3 mm biezā plāksnē, izspiež apļus (10—12 cm diametrā), krokojot uzloka 1—1,5 cm augstu apmali, liek uz ieziestas plāts. Izveidotajā mīklas aplī liek kartupeļu masu, virs tās burkānu masu, pārziež ar sakultu olu un cep vidējā siltumā 10-15 minūtes, līdz virspuse apcepusies brūngana un mīkla ir sausa, skraukšķoša.

    Kartupeļu masa: nomizotus kartupeļus vāra sālsūdenī, nokāš, izberž caur sietu, pievieno uzvārītu pienu, sviestu un samaisa.

    Burkānu masa: burkānus vāra ar mizu, nomizo, izberž caur sietu, biezenim pievieno sāli, cukuru, olas, skābu krējumu, miltus un samaisa. Sklandu raušus cep arī tikai ar kartupeļu masu vai tikai ar burkānu masu. Dažreiz saberztiem vārītiem kartupeļiem pievieno sarīvētus svaigus burkānus, sāli, cukuru, olas, skābu krējumu, miltus un samaisa.

    Avots: Ņ. Masiļūne, A Pasopa "Latviešu ēdieni"

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form