Tradicionālie vasaras salāti ar vārītiem kartupeļiem
Foto: Uldis Grīnbergs
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
kartupeļi
kartupeļi
 
lapu salāti
lapu salāti
 
dilles
dilles
 
sīpolloki
sīpolloki
 
kefīrs
kefīrs
 
skābs krējums
skābs krējums
 
sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Darbdiena bieži paiet tik ātri, ka neizdodas atlicināt laiku ēšanai un jābrauc mājās ar rūcošu vēderu. Reizēm rūkoņa tāda, ka nevar saprast, kas rūc skaļāk – mašīnas motors vai vēders? Tirdziņā sapirkti produkti plānotajām vakariņām neliek mieru. Parēķinu laiku līdz mājām, uzzvanu meitenēm, lai mizo katupeļus un liek vārīties. Rūkšana neizturama, pagriežu radio skaļāk, beidzot nekas nerūc," ar lirisku ievadu latviešu virtuves vasaras klasiku piesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nokļuvuši mājās, ātri noskalojam salātus, sagriežam lociņus, dilles, pieliekam sāli, piparus, krējumu, pielejam kefīru. Ja patīk, tad kefīra vietā var izmantot rūgušpienu.

    Kartupeļi katliņā, kā saka mana sieva, sāk "dziedāt", tātad nāk gatavi. Kā viņai pēc dzirdes izdodas to noteikt, es nezinu!

    Lejam salātus zupas šķīvī, pa virsu saliekam kūpošus kartupeļus un vakariņas ir gatavas! Tas man kopš bērnības ir mīļākais vasaras ēdiens, un nevajag ne gaļu, ne desu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form