Foto: Shutterstock
Virtuļi - ikdienai un ciemiņus gaidot.
210Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
2 TKsausais raugs100 mlsilts ūdenes2 ĒKmedus3 gab.olu baltumi1.75 glāzemilti1 šķipsnasāls50 gsviests1 ĒKcukurs eļļa pūdercukurs

Sagatavošana

1

Miltus izsijā un pievieno sāli. Trešo daļu miltu ieber lielākā bļodā, ielej ūdeni, pievieno cukuru un raugu. Sajauc visu un, pārklājot bļodu ar dvieli, atstāj siltā vietā rūgt uz 1,5 stundu.

2

Tad pieber pārējos miltus, pievieno medu, sviestu un olu baltumus. Samīca un atstāj vēl uz stundu.

3

Liek mīklu uz galda, kas nokaisīts ar miltiem, tad samīca un nokniebj no mīklas vienādus gabaliņus, no kuriem veido bumbiņas 4,5 cm diametrā, pārkaisa ar miltiem un atstāj vēl uz 15 minūtēm.

4

Tad ņem bumbiņas rokā un ar abu īkšķu palīdzību spiež vidū tā, lai veidotos tāds kā gredzens.

5

Cep sakarsētā eļļa.

6

Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: zemenjuks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!