Tradicionālie virtuļi
Foto: Shutterstock
3.1429 7
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Virtuļi - ikdienai un ciemiņus gaidot.

Miltus izsijā un pievieno sāli. Trešo daļu miltu ieber lielākā bļodā, ielej ūdeni, pievieno cukuru un raugu. Sajauc visu un, pārklājot bļodu ar dvieli, atstāj siltā vietā rūgt uz 1,5 stundu.

Tad pieber pārējos miltus, pievieno medu, sviestu un olu baltumus. Samīca un atstāj vēl uz stundu.

Liek mīklu uz galda, kas nokaisīts ar miltiem, tad samīca un nokniebj no mīklas vienādus gabaliņus, no kuriem veido bumbiņas 4,5 cm diametrā, pārkaisa ar miltiem un atstāj vēl uz 15 minūtēm.

Tad ņem bumbiņas rokā un ar abu īkšķu palīdzību spiež vidū tā, lai veidotos tāds kā gredzens.

Cep sakarsētā eļļa.

Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: zemenjuks

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form