30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
250 gmilti šķipsnacukurs100 gsviests (izkausēts)1 ola6 ĒKūdens baziliks jūras sāls
Sagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
2
Bļodā saber miltus, pievieno cukuru un mazliet sāli. Pielej izkausēto sviestu , olas dzeltenumu un ūdeni. Masu kārtīgi samaisa, līdz izveidojusies mīkla.
3
Pēc tam mīklā iemaisa aptuveni divas ēdamkarotes sakapātu baziliku.
4
Mīklu sadala divās daļās. Katru mīklas bumbu izrullē plānu un liek uz cepamajām pannām, kas izklātas ar cepamo papīru.
5
Uz izrullētajām mīklas plāksnēm saliek veselas bazilika lapiņas un viegli iespiež tās mīklā.
6
Pēc tam mīklu apsmērē ar sakultu olas baltumu un apkaisa ar sāls graudiem.
7
Krekerus liek cepeškrāsnī un cep 12-15 minūtes, līdz zeltaini brūni un kraukšķīgi.
Kad gatavi, izņem no cepeškrāsns un nedaudz atdzesē.
Ēd, laužot pa gabaliņam vien nost no lielā krekera.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit