Trauslie pekanriekstu cepumi ar dzērvenēm
Foto: Ieva Berga
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
200 g
200 g sviests
sviests
70 g
70 g cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK skābs krējums
skābs krējums
1 gab.
1 gab. apelsīna miza
apelsīna miza
290 g
290 g milti
milti
70 g
70 g lielogu dzērvenes
lielogu dzērvenes
65 g
65 g pekanrieksti
pekanrieksti
Apviļāšanai
1 gab.
1 gab. ola
ola
50 g
50 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
  • Pasaules Virtuve
  • Trausli un izsmalcināti cepumi skaistām nedēļas nogales kafijas pauzēm. Skaistums izglābs pasauli! Un cepumi. Recepti iesaka Ieva Berga.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviestu istabas temperatūrā saputo ar cukuru, iemaisa krējumu un rīvētu apelsīna miziņu.

    Pievieno miltus, dzērvenes, viegli apgrauzdētus un sadrupinātus palielos gabalos pekanriekstus, visu samaisa.

    Mīkla sanāks diezgan drupena. To saveļ vispirms bumbā, tad bumbu uz pārtikas plēves pārveido desā un izrullē tik biezu, cik biezus grib cepumus.

    Desu cieši notin plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 2h, bet vēl labāk uz nakti.

    Izņem mīklu no ledusskapja , apsmērē ar olu. samaisa cukuru ar kanēli, nobārsta desu no visām pusēm. Paviļā cukura un kanēļa maisījumā, lai labi pielīp.

    Mīklas desu ar plānu, asu nazi griež pa 4-6 mm šķēlītēs, kārto uz cepamā papīra.

    Cep 180° temperatūrā apmēram 12-16 min, līdz cepumi kļūst viegli zeltaini.

    Pēc izņemšanas no krāsns cepumus kārto uz restītes, lai izžūst liekais mitrums.

    Lai garda mielošanās!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Cepumi
    0
    Apelsīns
    0
    Ola
    0
    Brūnais cukurs
    0
    Cukurs
    0
    Dzērvenes
    0
    Kanēlis
    0
    Milti
    0
    Pekanrieksti
    0
    Skābs krējums
    0
    Sviests
    0
    Pasniegt atdzesētu
    0
    vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form