Trauslie un mutē kūstošie cepumiņi - austiņas
Foto: Shutterstock
3.6364 11
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
2 ĒK
2 ĒK kausēts sviests
kausēts sviests
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Tik vienkārši pagatavojami un gardi mazie, trauslie austiņu cepumi. Tos var cept, izmantojot jau gatavo kārtaino mīklu vai pagatavojot ātro kārtaino mīklu pēc šīs receptes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo mīklu vai izņem no saldētavas gatavo mīklu un ļauj tai sasilt. Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

    Izrullē mīklu puscentimetra biezumā, cenšoties veidot taisnstūri. Izkausē sviestu un apsmērē ar to mīklas plātni.

    Sajauc bļodiņā cukuru ar kanēli un apber vienmērīgi mīklas plātni (kanēli var arī neizmantot). Garenvirzienā cieši sarullē vienu pusi līdz vidum, pēc tam otru pusi, iegūstot dubultu ruleti.

    Ar asu nazi vai zobu diegu bez smaržas sagriež ruleti šķēlēs, apmēram puscentimetra biezumā. Cepumiņus liek uz sagatvotās plāts. Pēc tam pannu liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 20-30 minūtes, līdz cepumi uzpūtušies, zeltaini un karamelizējušies. Nedaudz atdzesē un pasniedz.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form