Trauslie un mutē kūstošie cepumiņi - austiņas
Foto: Shutterstock
4.0000 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Tik vienkārši pagatavojami un gardi mazie, trauslie austiņu cepumi. Tos var cept, izmantojot jau gatavo kārtaino mīklu vai pagatavojot ātro kārtaino mīklu pēc šīs receptes.

Pagatavo mīklu vai izņem no saldētavas gatavo mīklu un ļauj tai sasilt. Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

Izrullē mīklu puscentimetra biezumā, cenšoties veidot taisnstūri. Izkausē sviestu un apsmērē ar to mīklas plātni.

Sajauc bļodiņā cukuru ar kanēli un apber vienmērīgi mīklas plātni (kanēli var arī neizmantot). Garenvirzienā cieši sarullē vienu pusi līdz vidum, pēc tam otru pusi, iegūstot dubultu ruleti.

Ar asu nazi vai zobu diegu bez smaržas sagriež ruleti šķēlēs, apmēram puscentimetra biezumā. Cepumiņus liek uz sagatvotās plāts. Pēc tam pannu liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 20-30 minūtes, līdz cepumi uzpūtušies, zeltaini un karamelizējušies. Nedaudz atdzesē un pasniedz.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form