Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Baltā, piena un tumšā šokolāde vienā kūkā? Dietologi par šādu kaloriju bumbu saķertu galvu, bet mēs zinām, ka sevi vajag palutināt ar kārtīgu devu šokolādes, jo tā taču izraisa prieku. Šī trīskāršā, ārkārtīgi gardā šokolādes kūka mazai laimes sajūtai būs tieši laikā.
90Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
350 gsviests350 gmilti350 gpūdercukurs6 olas vaniļas ekstrakts3 ĒKpiens100 gbaltā šokolāde100 gpiena šokolāde100 gtumšā šokolāde PILDĪJUMA KRĒMAM:300 mlsaldais krējums200 gtumšā šokolāde vaniļas ekstrakts baltās šokolādes lāsītes rotāšanai PIEDERUMI:3 20 cm rādiusa biskvīta formas

Sagatavošana

1

Pirms sāc gatavot, cepeškrāsni uzsilda līdz 190 grādiem.

2

Lielā bļodā liek sviestu, kas noturēts istabas temperatūrā, miltus, cukuru, olas, pāris pilienus vaniļas ekstrakta un pienu. Visu kārtīgi samaisa, līdz mīklas masa ieguvusi vienmērīgu konsistenci.

3

Mīklas masu pēc tam sadala pa trīs atsevišķām bļodām vienādās daļās. Pirms ķerties pie biskvīta kārtu taisīšanas, katru no šokolādēm izkausē.

4

Kad tas izdarīts, izkausēto balto šokolādi iemaisa vienā no mīklas bļodām, vērīgi sajauc masu, un lej ietaukotā biskvīta formā, vienmērīgi izklājot vienā līmenī. Šo procesu atkārto arī ar piena šokolādes masu un tumšās šokolādes masu.

5

Visas biskvīta formas liek cepeškrāsnī – divas uz augšējām cepeškrāsns restītēm, bet trešo uz zemākajām cepeškrāsns restītēm. Cep 25 līdz 30 minūtes, līdz biskvīts pacēlies un kļuvis stingrs.

6

Biskvītam, kas novietots cepeškrāsns zemākajā līmenī var būt nepieciešams pacepties piecas minūtes ilgāk.

7

Kad kūkas daļas gatavas, ņem ārā no krāsns un ļauj atdzesēties formās aptuveni piecas minūtes. Pēc tam izceļ no formām un ļauj atdzist pavisam.

8

Kamēr biskvīts atdziest, gatavo krēmu, kuru klāt starp biskvīta kārtām un glazēt kūkai pa virsu.

9

Katliņā lej saldo krējumu un ļauj tam sākt vārīties. Pēc tam karsto saldo krējumu lej pa virsu tumšās šokolādes gabaliņiem, kas sabērti bļodiņā. Visu maisa, līdz šokolāde saldajā krējumā izkususi. Lai labāk samaisītu, ieteicams izmantot rokas blenderi. Krēma masai pievieno pāris pilienu vaniļas ekstrakta garšai, un masu atstāj, lai tā atdziest.

10

Kad krēms atdzisis, to saputo, līdz tas ieguvis gaisīgu konsistenci. Nu var sākt „būvēt” šokolādes kūku.

11

Vispirms liek uz šķīvja baltās šokolādes kūkas pamatni, un pa virsu noklāj ar šokolādes krēmu. Šai kārtai pa virsu liek piena šokolādes kūkas daļu, un arī virsmu noklāj ar šokolādes krēmu.

12

Beidzot liek kūkai pa virsu tumšās šokolādes biskvīta daļu, un bagātīgi apziež ar šokolādes krēmu kūkas virsmu, kā arī tās sānus.

13

Noslēgumā kūku dekorē ar baltās šokolādes lāsītēm vai citas formas rotājumiem. Līdz pasniegšanai kūku glabā vēsā vietā. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!