'Troļļu krēms' no brūklenēm – ģeniāli vienkāršs deserts
Foto: Privātais arhīvs
3.1818 11
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g brūklenes
brūklenes
6
6 olu baltumi
olu baltumi
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
6
6 vaniļas ekstrakta pilieni
vaniļas ekstrakta pilieni
10 ĒK
10 ĒK cukurs
cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Svaigēšana
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Krēmi
  • Sambuki, suflē un zefīri
  • Norvēģu nacionālā virtuve
  • "Norvēģijā šobrīd brūklenes ir pašā gatavībā, un laiciņš arī visai jauks, tad nu tapa norvēģu iecienītais "troļļu krēms" no brūklenēm – gaisīgs un vienkārši pagatavojams deserts, kura recepti ieteica mana kaimiņiene," tā recepti piesaka Iluta Krūmiņa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomazgā un saspaida ar dakšu vai sablendē brūklenes.

    Palielā bļodā liek olu baltumus, šķipsnu sāls un sāk kult ar mikseri. Kad masa sāk līdzināties putām, pamazām iekuļ brūklenes, kas samaisītas ar cukuru un vaniļas cukuru. Turpina kult, līdz masa paliek pufīga un notur formu.

    Pasniedz ar vaniļas mērci (kā tā gatavojama, uzzini te).

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form