Truša gaļa ir veselīga alternatīva ierastajai cūkgaļai. Recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis. Norādītie daudzumi - divām porcijām.
50Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 truša sedli400 gburkāni5 ĒKpilngraudu milti2 olas200 gbrokoļi pēc garšassāls, pipari eļļa cepšanai MĒRCEI:2 ĒKtomātu biezenis 'I love eco'1 ĒKVusteras mērce1 TKcukurs

Sagatavošana

1

Sasien truša sedlus ar aukliņu un liek katlā kopā ar notīrītiem, vidēji lielos gabalos sagrieztiem burkāniem.

2

Pievieno ūdeni tik daudz, lai nosegtu truša gaļu, vāra vismaz 20 minūtes.

3

Kad burkāni kļuvuši mīksti – nokāš, bet truša gaļu turpina vārīt vēl 20 minūtes.

4

Īsi pirms truša gaļa gatava, izvāra arī brokoļus.

5

Burkānus samaļ viendabīgā masā, pievieno tai 2 olas un pilngraudu miltus.

6

No burkānu masas veido plācenīšus un cep kā pankūkas uz pannas, apcepot katru plācenīti no abām pusēm.

7

Kad truša gaļa novārījusies, nolej lielāko daļu buljona un saglabā to citiem ēdieniem.

8

Katliņā atstāj aptuveni 100 ml buljona, pievieno tam Vusteras mērci, tomātu biezeni un cukuru.

9

Vēl nedaudz pavāra truša gaļu un pasniedz kopā ar tvaicētiem brokoļiem un burkānu plācenīšiem.

Aikāgaršo padoms! Truša gaļas buljonu, kas palicis pāri, atdzesē un glabā ledusskapī līdz 3 dienām un pagatavo no tā gardu zupu vai citu ēdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!