Tunča karstmaize ar tomātiem un mocarellu
Foto: Ārija Avota
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 šķēles
3 šķēles sēklu maize
sēklu maize
50 g
50 g koncervēts tuncis
koncervēts tuncis
1 gab.
1 gab. neliels, sīki sagriezts tomāts
neliels, sīki sagriezts tomāts
1 ĒK
1 ĒK sakapāti, marinēti sīpoli
sakapāti, marinēti sīpoli
1 ĒK
1 ĒK sakapāti zaļumi
sakapāti zaļumi
50 g
50 g mocarellas siers
mocarellas siers
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
Salātiem:
1 sauja
1 sauja rukola un lapu salāti
rukola un lapu salāti
40 g
40 g konusveida paprika
konusveida paprika
40 g
40 g gurķi
gurķi
40 g
40 g mellenes
mellenes
1 gab.
1 gab. vārīta ola
vārīta ola
1 gab.
1 gab. citrona daiviņa
citrona daiviņa
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Kanapē un sviestmaizes
  • Karstās uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Gatavojam bagātīgu un sātīgu karstmaizi ar krāsainiem dārzeņu salātiem un olu, kas nodrošinās pilnvērtīgu un veselīgu maltīti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pēdējā gadā piedzīvotais pārtikas cenu pieaugums ir īsts izaicinājums daudziem, it sevišķi, ja vēlamies ēst gan sātīgi, gan veselīgi – tā, lai maltītēs būtu visas nepieciešamās uzturvielas. Pārtikas tehnoloģe, elektroniskās pavārgrāmatas "Familyfeast.eu" un bērnu grāmatas "Mana mīļākā pavārgrāmata" autore Ārija Avota, atsaucoties kustības "Olas ir spēks" aicinājumam, izmēģināja, kā pagatavot iespējami vairāk sabalansētu maltīšu, tērējot saprātīgi.

    Ārija gatavoja atbilstoši veselīga uztura šķīvja principam, viņas budžets bija aptuveni 58 eiro un kopā viņai sanāca vairāk nekā desmit receptes, katra no tām – vienai personai. Tunča karstmaize ar tomātiem un mocarellu ir vienpadsmitā no 12 Ārijas Avotas receptēm, ko publicējam.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija. Cepampannu pārklāj ar cepampapīru.

    Sēklu maizes rikas apslaka ar olīveļļu, pāri liek sīki sagrieztu tomātu, sakapātos sīpolus un zaļumus, uzber sāli un piparus, tad tunci. Pāri pārliek saplūkātu mocarellas sieru.

    Liek cepties sakarsētajā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes.

    Tikmēr gatavo salātus. Uz šķīvja liek saplēstas salātlapas un rukolu.

    Pāri liek paprikas gredzenus un sagrieztu gurķi, pārber ar mellenēm. Uzliek sagrieztu olu. Uzspiež citrona sulu un uzlej olīveļļu, uzber sāli un piparus.

    Kad maizītes izcepušās, vienu noliek malā līdzņemšanai uz darbu.

    Karstmaizes pasniedz ar salātiem.

    Lai labi garšo!

    "Kustība "Olas ir spēks!" allaž būs par olu iekļaušanu uzturā, taču vienlaikus mēs esam arī par veselu nāciju – tas, savukārt, iespējams, ja ēdam pārdomāti. Tāpēc vēlamies izcelt gaismā veselīga uztura šķīvi – esam to atsvaidzinājuši, apvienojot gan Veselības ministrijas vadlīnijas, gan Hārvarda universitātes Uztura institūta vadlīnijas. Tas ir vienkāršs rīks, kas ļauj objektīvi paraudzīties uz katru mūsu ēdienreizi, vai tajā ir puse ir dārzeņi, ceturtā daļa – olbaltumvielu un vēl ceturtā daļa – ogļhidrātu, vai esam iekļāvuši veselīgos taukus," stāsta Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.