Foto: Shutterstock
Neierasts veids, ko pagatavot no bundžiņas konservētā tunča savā sulā. Alternatīva ierastajām kotletēm un visai garda variācija pamatēdiena papildināšanai.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gab.bundža konservēts tuncis savā sulā2 gab.olas1 gab.sīpols šķēlessaulē kaltēti tomāti1 TKsinepes TKsāls4 ĒKrīvmaize + apviļāšanai

Sagatavošana

1

Smalki sakapā sīpolu, saulē kaltētos tomātus, liek bļodā un sajauc ar tunci, kas notecināts no sulas, olām, sinepēm un sāli. Visu sajauc viendabīgā masā.

2

Tad pievieno rīvmaizi un iemaisa, lai masa kļūst lipīgāka un stingrāka. Liek bļodu ledusskapī uz 15 minūtēm, lai masa ievelkas.

3

No pagatavotās masas veido kotletītes un apviļā katru rīvmaizē no visām pusēm.

4

Tunča plācenīšus var cept karstā eļļā uz pannas, bet veselīgākā versijā liec tos uz cepešplāts ar cepamo papīru un cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes, pusē no laika tos apgriežot otrādi.

Pasniedz ar skābo krējumu, jogurta, Tūkstošsalu mērci vai ko citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!