Foto: Shutterstock
Vārdu salikums "tunča sendvičs" jeb sviestmaize, kurā paslēpti tunča salāti, bieži vien izskan amerikāņu seriālos. Ne velti, jo amerikāņi šo garšu kombināciju ir visai iecienījuši. Lūk, pavisam vienkārši pagatavojami tunča salāti, kurus ēst tāpat, likt starp maizes šķēlītēm vai pildīt, piemēram, uzkodu groziņos.
10Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 bundža tuncis savā sulā1 gab.selerijas kāts0.5 gab.paprika0.25 gab.sarkanais sīpols1 TKcitrona sula2 ĒKsakapāti pētersīļi3 ĒKmajonēze1 šķipsnasāls1 šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Tunča bundžiņu attaisa un notecina šķidrumu. Tunci ber bļodiņā un ar dakšiņu sadala smalkāk.

2

Seleriju, papriku un sarkano sīpolu smalki sakapā. Pieber klāt tuncim.

3

Salātu sastāvdaļām pielej citrona sulu, pieliek majonēzi, sakapātus svaigos pētersīļus (vai dilles), pievieno sāli un piparus. Visu rūpīgi samaisa. Salāti gatavi!

Pasniedz pēc vēlēšanās – vienkārši šķīvītī vai kārto uz sendviču maizes ar kādu svaigu salātlapu un tomāta šķēli.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!