Turku 'yayla' – aromātiska rīsu zupa ar bezpiedevu jogurtu un piparmētrām
Foto: Shutterstock
3.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sātīgu, tumīgu un ļoti aromātisku zupu var pagatavot arī bez kripatiņas gaļas – tieši tāda ir turku iecienītā rīsu zupa "yayla".

Rīsus noskalo, liek katliņā, pārlej ar trīs glāzēm ūdens. Kad ūdens sāk burbuļot, katliņam uzliek vāku un vāra 12 minūtes.

Kamēr rīsi vārās, bļodiņā iesit olas dzeltenumu, piespiež ķiplokus un sakuļ, pievieno miltus, jogurtu un sakuļ viendabīgā masā bez kunkuļiem.

Pēc noteiktā laika jogurta masu pievieno katliņa saturam un maisot karsē. Pievieno sāli un piparus un turpina uz nelielas liesmas karsēt, līdz zupa sabiezē, bet neļaujot zupai strauji vārīties.

Ja šķiet, ka zupa ir pārāk bieza, pakāpeniski pievieno tai nedaudz ūdens.

Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno tam ļoti sīki sakapātas piparmētras (var izmantot gan svaigas, gan kaltētas), iemaisa un noņem katliņu no plīts.

Pielej aromātisko piparmētru sviestu zupai un samaisa. Zupa ir gatava!

Pasniedz to ar grauzdētu maizi un, ja vēlas, pārkaisa ar čili pārslām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form