Turku 'yayla' – aromātiska rīsu zupa ar bezpiedevu jogurtu un piparmētrām
Foto: Shutterstock
3.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1/2 glāze
1/2 glāze rīsi
rīsi
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
500 ml
500 ml bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1 TK
1 TK sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti baltie pipari
malti baltie pipari
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK piparmētras
piparmētras
  • Citas zupas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Turku nacionālā virtuve
  • Sātīgu, tumīgu un ļoti aromātisku zupu var pagatavot arī bez kripatiņas gaļas – tieši tāda ir turku iecienītā rīsu zupa "yayla".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rīsus noskalo, liek katliņā, pārlej ar trīs glāzēm ūdens. Kad ūdens sāk burbuļot, katliņam uzliek vāku un vāra 12 minūtes.

    Kamēr rīsi vārās, bļodiņā iesit olas dzeltenumu, piespiež ķiplokus un sakuļ, pievieno miltus, jogurtu un sakuļ viendabīgā masā bez kunkuļiem.

    Pēc noteiktā laika jogurta masu pievieno katliņa saturam un maisot karsē. Pievieno sāli un piparus un turpina uz nelielas liesmas karsēt, līdz zupa sabiezē, bet neļaujot zupai strauji vārīties.

    Ja šķiet, ka zupa ir pārāk bieza, pakāpeniski pievieno tai nedaudz ūdens.

    Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno tam ļoti sīki sakapātas piparmētras (var izmantot gan svaigas, gan kaltētas), iemaisa un noņem katliņu no plīts.

    Pielej aromātisko piparmētru sviestu zupai un samaisa. Zupa ir gatava!

    Pasniedz to ar grauzdētu maizi un, ja vēlas, pārkaisa ar čili pārslām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form