Foto: Shutterstock
Sātīgu, tumīgu un ļoti aromātisku zupu var pagatavot arī bez kripatiņas gaļas – tieši tāda ir turku iecienītā rīsu zupa "yayla".
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 glāzerīsi1 olas dzeltenums500 mlbezpiedevu jogurts3 ķiploka daiviņas2 ĒKmilti1 TKsāls pēc garšasmalti baltie pipari2 ĒKsviests2 ĒKpiparmētras

Sagatavošana

1

Rīsus noskalo, liek katliņā, pārlej ar trīs glāzēm ūdens. Kad ūdens sāk burbuļot, katliņam uzliek vāku un vāra 12 minūtes.

2

Kamēr rīsi vārās, bļodiņā iesit olas dzeltenumu, piespiež ķiplokus un sakuļ, pievieno miltus, jogurtu un sakuļ viendabīgā masā bez kunkuļiem.

3

Pēc noteiktā laika jogurta masu pievieno katliņa saturam un maisot karsē. Pievieno sāli un piparus un turpina uz nelielas liesmas karsēt, līdz zupa sabiezē, bet neļaujot zupai strauji vārīties.

4

Ja šķiet, ka zupa ir pārāk bieza, pakāpeniski pievieno tai nedaudz ūdens.

5

Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno tam ļoti sīki sakapātas piparmētras (var izmantot gan svaigas, gan kaltētas), iemaisa un noņem katliņu no plīts.

6

Pielej aromātisko piparmētru sviestu zupai un samaisa. Zupa ir gatava!

7

Pasniedz to ar grauzdētu maizi un, ja vēlas, pārkaisa ar čili pārslām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!