Turku zirņu veģetārie plācenīši austrumu gaumē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Falafelēm:
400 g
400 g turku zirņi
turku zirņi
300 g
300 g pupiņas
pupiņas
2 gab.
2 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
3 TK
3 TK Harissa pasta
Harissa pasta
1 TK
1 TK kumins
kumins
1 TK
1 TK koriandrs
koriandrs
1 TK
1 TK sāls
sāls
4 gab.
4 gab. sīpoli
sīpoli
6 ĒK
6 ĒK sakapāts koriandrs un pētersīļi
sakapāts koriandrs un pētersīļi
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
4 ĒK
4 ĒK sezama sēkliņas
sezama sēkliņas
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
Pasniegšanai:
6 gab.
6 gab. pilngraudu tortiljas, pitas vai apgrauzdēta maize
pilngraudu tortiljas, pitas vai apgrauzdēta maize
 
lapu salāti
lapu salāti
 
sarkanās paprikas humuss
sarkanās paprikas humuss
 
sīpoli
sīpoli
 
apcepta paprika (pēc izvēles)
apcepta paprika (pēc izvēles)
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Citi ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dažādas uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Turku nacionālā virtuve
  • Viens no austrumu gardumiem, kuru vērts nobaudīt – uzkodu plācenīši, kas pagatavoti no turku zirņiem, pupiņām un garšvielām. Labs veids, kā aizstāt gaļu, nezaudējot sāta sajūtu. Garšos kā veģetāriešiem, tā visiem citiem gardēžiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo falafeles: nokāstus turku zirņus un nokāstas konservētās pupiņas liek blenderī un sasmalcina.

    Masai pievieno saspiestas ķiploku daiviņas, Harissa pastu, garšvielas un sasmalcinātus sīpolus. Visu blendē, līdz sastāvdaļas labi samaisījušās.

    Pēc tam iemaisa svaigos pētersīļus un koriandru, miltus un plācenīšu masu ledusskapī atdzesē aptuveni 30 minūtes.

    Kad tas izdarīts, masu sadala 12 vienādos plācenīšos, kas izrullēti 5-6 centimetru diametrā. Pēc tam tos vēlreiz nedaudz atdzesē un apkaisa ar sezama sēkliņām, viegli tās iespiežot, lai pieķeras.

    Pannā uzkarsē pavisam nedaudz eļļu un cep falafeles trīs minūtes no katras plācenīša puses, līdz tie ir kraukšķīgi un zeltaini. Uz pannas vienlaikus cep aptuveni pusi no visiem plācenīšiem, lai tos viegli varētu apgriezt.

    Gatavos plācenīšus nosusina uz virtuves dvieļa. Tortiljas uzsilda uz pannas vai mikroviļņu krāsnī (ja izmanto pasniegšanai).

    Falafeles liek tortiljās vai uz grauzdiņiem, pa divām uz vienas maizītes, pievieno salātlapas un humusu, kā arī šķēlītes sagrieztu sīpolu un apceptu papriku.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form