Turku zirņu veģetārie plācenīši austrumu gaumē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Viens no austrumu gardumiem, kuru vērts nobaudīt – uzkodu plācenīši, kas pagatavoti no turku zirņiem, pupiņām un garšvielām. Labs veids, kā aizstāt gaļu, nezaudējot sāta sajūtu. Garšos kā veģetāriešiem, tā visiem citiem gardēžiem.

Vispirms gatavo falafeles: nokāstus turku zirņus un nokāstas konservētās pupiņas liek blenderī un sasmalcina.

Masai pievieno saspiestas ķiploku daiviņas, Harissa pastu, garšvielas un sasmalcinātus sīpolus. Visu blendē, līdz sastāvdaļas labi samaisījušās.

Pēc tam iemaisa svaigos pētersīļus un koriandru, miltus un plācenīšu masu ledusskapī atdzesē aptuveni 30 minūtes.

Kad tas izdarīts, masu sadala 12 vienādos plācenīšos, kas izrullēti 5-6 centimetru diametrā. Pēc tam tos vēlreiz nedaudz atdzesē un apkaisa ar sezama sēkliņām, viegli tās iespiežot, lai pieķeras.

Pannā uzkarsē pavisam nedaudz eļļu un cep falafeles trīs minūtes no katras plācenīša puses, līdz tie ir kraukšķīgi un zeltaini. Uz pannas vienlaikus cep aptuveni pusi no visiem plācenīšiem, lai tos viegli varētu apgriezt.

Gatavos plācenīšus nosusina uz virtuves dvieļa. Tortiljas uzsilda uz pannas vai mikroviļņu krāsnī (ja izmanto pasniegšanai).

Falafeles liek tortiljās vai uz grauzdiņiem, pa divām uz vienas maizītes, pievieno salātlapas un humusu, kā arī šķēlītes sagrieztu sīpolu un apceptu papriku.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form