
Salāti ar šķipsnu Gruzijas garšas – kad turku zirņi satiek svaigi sakapātu kinzu, bet salātu bļodā sastāvdaļām pievienojas olīvas un saulē kaltētie tomāti, veidojas pavisam multikulturāla maltīte. Ātri, barojoši un atsvaidzinoši gardi!
Konservētos turku zirņus nokāš un noskalo, ber salātu bļodā.
Olīvas, saulē kaltētos tomātus, papriku, ķirštomātus, kinzu un sīpolu smalki sagriež un pieber turku zirņiem.
Pagatavo mērcīti: eļļai no kaltēto tomātu burciņas pielej citrona sulu, pavisam mazu šķipsnu cukura, sāli un piparus. Visu samaisa, lai labi sajaucas.
Mērci pārlej salātu sastāvdaļām, visu rūpīgi apmaisa un pasniedz.
Lai labi garšo!