Foto: Shutterstock
Salāti ar šķipsnu Gruzijas garšas – kad turku zirņi satiek svaigi sakapātu kinzu, bet salātu bļodā sastāvdaļām pievienojas olīvas un saulē kaltētie tomāti, veidojas pavisam multikulturāla maltīte. Ātri, barojoši un atsvaidzinoši gardi!
10Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 bundža konservēti turku zirņi100 gmelnās olīvas100 gsaulē kaltēti tomāti100 gķirštomāti1 gab.paprika4 gab.kinza0.5 gab.sarkanais sīpols2 ĒKeļļa no kaltēto tomātu burciņas2 ĒKcitrona sula1 šķipsnacukurs pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Konservētos turku zirņus nokāš un noskalo, ber salātu bļodā.

2

Olīvas, saulē kaltētos tomātus, papriku, ķirštomātus, kinzu un sīpolu smalki sagriež un pieber turku zirņiem.

3

Pagatavo mērcīti: eļļai no kaltēto tomātu burciņas pielej citrona sulu, pavisam mazu šķipsnu cukura, sāli un piparus. Visu samaisa, lai labi sajaucas.

4

Mērci pārlej salātu sastāvdaļām, visu rūpīgi apmaisa un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!