Foto: Shutterstock
Tušonka - gaļas rezerves ziemai.
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

gaļa sāls melnie pipari lauru lapas

Sagatavošana

1

Sagriež kubiņos gaļu (pēc gaumes, treknāku vai liesāku, bet pavisam liesu nedrīkst, vajadzīgi taukiem klāt).

2

Jo sīkāki kubiņi, jo ātrāk izvārās, apmēram 2x2x2 cm. Sagriezto gaļu liek lielā katlā, apakšā treknāku, lai uzreiz nepierauj lieso.

3

Sutina, skatoties, cik veca gaļa, ja jauns lops - ātrāk, ja vecāks - ilgāk. Apmēram 2,5-3 stundas sautē.

4

Klāt pievieno sāli (liek vairāk, jo kalpo kā konservants), piparus un lauru lapu. Karstu pilda burkās, metāla vāks virsū.

5

Uzglabā ledusskapī. Kaut gan zinu, ka vecmammai stāvēja pagrabā.

* mūsu ģimenē ļoti iecienīta tā lieta. Lieku klātu zupām, kad vajag ātri: griķiem, makaroniem, dārzeņu (sakņu) sautējumiem. Arī uz maizes, kad sakārojas nesmādēju.

Iesūtīja: ditele

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!