Foto: Shutterstock
Pudiņš ar žāvētām ogām - bauda ar vaniļas mērci, saldējumu, utt. ko nu sirds kāro. Daudz ieēst nevar, ir sātīgs un salds, vārdu sakot, kā radīts pie karstas tējas tases šajā nemīlīgajā laikā.
200Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 14
120 gsviests120 gmilti120 grīvmaize120 grozīnes120 grozīnes dzeltenās (sultanas)120 gžāvētas aprikozes120 gcukurs140 mlpiens1 gab.ola1 gab.apelsīna miziņa kanēlis svaigs ingvers medus

Sagatavošana

1

Visas sastāvdaļas, izņemot pienu un olu, sajauc maksimāli viendabīgi, tad iemīca arī pienu, sakultu ar olu.

2

Šo masu liek kādā karstumizturīgā traukā, kas ieziests ar sviestu (es lieku parastā emaljētā bļodā), pārklāj ar foliju tā, lai nekas netiek klāt, liek katlā, gar malu uzmanīgi pielej ūdeni, uzvāra, nogriež mazu uguni, vāku virsū un šādi vāra ūdens peldē 3 stundas.

3

Nedrīkst aizmirst ūdeni laiku pa laikam papildināt!

4

Kad gatavs, gāž no trauka ārā, pārsmērē ar medu (oriģinālreceptē bija cukura sīrups, bet man tāda nebija un ar medu arī bija ļoti labi).

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!