200Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 14
120 gsviests120 gmilti120 grīvmaize120 grozīnes120 grozīnes dzeltenās (sultanas)120 gžāvētas aprikozes120 gcukurs140 mlpiens1 gab.ola1 gab.apelsīna miziņa kanēlis svaigs ingvers medus
Sagatavošana
1
Visas sastāvdaļas, izņemot pienu un olu, sajauc maksimāli viendabīgi, tad iemīca arī pienu, sakultu ar olu.
2
Šo masu liek kādā karstumizturīgā traukā, kas ieziests ar sviestu (es lieku parastā emaljētā bļodā), pārklāj ar foliju tā, lai nekas netiek klāt, liek katlā, gar malu uzmanīgi pielej ūdeni, uzvāra, nogriež mazu uguni, vāku virsū un šādi vāra ūdens peldē 3 stundas.
3
Nedrīkst aizmirst ūdeni laiku pa laikam papildināt!
4
Kad gatavs, gāž no trauka ārā, pārsmērē ar medu (oriģinālreceptē bija cukura sīrups, bet man tāda nebija un ar medu arī bija ļoti labi).
Iesūtīja: Babs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit