Ugunskurā cepti banāni ar šokolādi un maršmeloviem
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
banāni
banāni
 
šokolāde
šokolāde
 
maršmelova zefīri
maršmelova zefīri
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Citi saldēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • "Karsts saldais ēdiens, ar ko sasildīties rudenīgā piknikā, laivu braucienā vai vienkārši vēsos brīžos", ar ugunskurā cepto banānu recepti dalās "Delfi" žurnālists Ansis Īvāns. Viņš vienā dienā ar SUP dēli nobrauca visu Salacas upi, par piedzīvoto vari lasīt šeit.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz ugunskura pierasts vārīt tikko noķerto zivju zupu, bet svaigā gaisā iespējams pagatavot arī soļanku un karstajās oglēs var uztapināt pat desertus! Un kas var būt labāks par elementāri pagatavojamu ēdienu, kurā kaloriju gana, lai varētu turpināt airēt vēl pāris stundas.

    Banānā veic garenisku griezienu, lai vienu pusi varētu atvērt.

    Griezuma vietā iepilda šokolādes gabaliņus un mazos maršmelovus.

    Banānu ietin folijā, griezuma vietu nedrīkst likt uz leju.

    Liek karstās oglēs, var banānus nedaudz ierušināt tajās dziļāk.

    Cep 10-15 minūtes. Uzmanīgi attin foliju un pašķidro banāna saturu izēd ar karotīti.

    Noteikti var mēģināt šādus banānus pagatavot arī uz grila. Grila izmantošanas iespējas ir neizsmeļamas, atliek vien eksperimentēt. Šeit atradīsi recepti, kā pagatavot augļu kobleru, bet šeit, kā grilēt arbūzus, mango un avokado.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form