Foto: Shutterstock
Ukraiņu plānās pankūkas - naļistņiki jeb lupatu pankūkas. Ēd tāpat vai pildi ar dažādiem labumiem.
45Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
4 gab.olas1 šķipsnasāls ūdens milti

Sagatavošana

1

Sakuļu 3-4 olas, pielieku sāli, pieleju ūdeni ~1 krūzīti, pieberu miltus un kuļu, kamēr nav kunkuļu (mīkla pabieza, kā parastiem pankokiem).

2

Tad leju klāt ūdeni, kamēr mīkla lejama (galarezultātā mīklai jābūt mazliet šķidri staipīgai - kad iesmeļ pilnu zupas kausiņu mīklas un no augstuma lej atpakaļ bļodā, tad mīklas strūkla nesadalās).Cepot uzlej tikai pilienu eļļas uz pannas, ko izslidinu pa visu pannu.

Plāno pankūku labums – tās nav treknas, bet ir pasīkstas un vijīgas.

Iesūtīja: Pirtnieks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!