Foto: Shutterstock
Pampuškas – mīlīgi apaļas un pufīgas maizītes ar ķiplokiem un zaļumiem – Ukrainā ir tradicionāla piedeva borščam. Tās ir pavisam vienkārši pagatavojamas no teju katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām.
130Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

ola pārziešanai MĪKLAI:500 gmilti1 ola250 mlsilts piens6 ĒKaugu eļļa11 gsausais raugs1 TKsāls2 ĒKcukurs PĀRLIEŠANAI:5 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas buntīte diļļu vai citu zaļumu, sakapāti bunte zaļumu, sakapāti1 šķipsnasāls3 ĒKeļļa3 ĒKūdens

Sagatavošana

1

Raugam pievieno siltu pienu, olu, sāli, eļļu, cukuru un sakuļ. Pa daļām pievieno un iemīca miltus.

2

Samīca viendabīgu mīklu, līdz tā nelīp pie rokām. Saveļ mīklas bumbu, liek bļodā, pārklāj ar drāniņu, liek siltumā uzrūgt 40 minūtes.

3

Uzbriedušo mīklu bļodā atmīca un raudzē vēl 30-40 minūtes.

4

Mīklu liek uz darba virsmas, izrullē garenā rullī, sadala aptuveni 45-50 g smagos gabaliņos. Katru gabaliņu saveļ apaļas bumbiņas formā.

5

Atstatus vienu no otras, bumbiņas liek uz plāts vai kartumizturīgā cepamajā veidnē, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru.

6

Pārklāj ar dvieli un raudzē 10 minūtes. Pa to laiku sakarsē krāsnī līdz 200 grādiem.

7

Pārziež mīklas bumbiņas ar sakultu olu, liek krāsnī uz 15-18 minūtēm.

8

Pa to laiku gatavo aizdaru pārliešanai, bļodiņā samaisot visas sastāvdaļas.

9

Pampuškas izņem no krāsns un vēl karstas pārlej ar ķiploku un zaļumu aizdaru.

Lai pampuškas pasniegtu kā pienākas, te atradīsi padomus, kā gatavojams borščs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!