Ukraiņu pampuškas jeb pufīgas ķiploku maizītes
Foto: Shutterstock
3.8000 5
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
ola pārziešanai
ola pārziešanai
MĪKLAI
500 g
500 g milti
milti
1
1 ola
ola
250 ml
250 ml silts piens
silts piens
6 ĒK
6 ĒK augu eļļa
augu eļļa
11 g
11 g sausais raugs
sausais raugs
1 TK
1 TK sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
PĀRLIEŠANAI
4-5
4-5 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
 
buntīte diļļu vai citu zaļumu, sakapāti
buntīte diļļu vai citu zaļumu, sakapāti
 
bunte zaļumu, sakapāti
bunte zaļumu, sakapāti
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
3 ĒK
3 ĒK eļļa
eļļa
3 ĒK
3 ĒK ūdens
ūdens
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ukraiņu nacionālā virtuve
  • Pampuškas – mīlīgi apaļas un pufīgas maizītes ar ķiplokiem un zaļumiem – Ukrainā ir tradicionāla piedeva borščam. Tās ir pavisam vienkārši pagatavojamas no teju katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām.

    Raugam pievieno siltu pienu, olu, sāli, eļļu, cukuru un sakuļ. Pa daļām pievieno un iemīca miltus.

    Samīca viendabīgu mīklu, līdz tā nelīp pie rokām. Saveļ mīklas bumbu, liek bļodā, pārklāj ar drāniņu, liek siltumā uzrūgt 40 minūtes.

    Uzbriedušo mīklu bļodā atmīca un raudzē vēl 30-40 minūtes.

    Mīklu liek uz darba virsmas, izrullē garenā rullī, sadala aptuveni 45-50 g smagos gabaliņos. Katru gabaliņu saveļ apaļas bumbiņas formā.

    Atstatus vienu no otras, bumbiņas liek uz plāts vai kartumizturīgā cepamajā veidnē, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru.

    Pārklāj ar dvieli un raudzē 10 minūtes. Pa to laiku sakarsē krāsnī līdz 200 grādiem.

    Pārziež mīklas bumbiņas ar sakultu olu, liek krāsnī uz 15-18 minūtēm.

    Pa to laiku gatavo aizdaru pārliešanai, bļodiņā samaisot visas sastāvdaļas.

    Pampuškas izņem no krāsns un vēl karstas pārlej ar ķiploku un zaļumu aizdaru.

    Lai pampuškas pasniegtu kā pienākas, te atradīsi padomus, kā gatavojams borščs.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form