Upeņu želeja
Foto: Shutterstock
3.1667 12
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1.6 kg
1.6 kg upenes
upenes
1-1.2 kg
1-1.2 kg cukurs
cukurs
500 ml
500 ml ūdens
ūdens
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Kompoti un sulas ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Upeņu želeja – C vitamīns burciņā. Upeņu želeju, tāpat kā ievārījumu, ziež uz maizītēm, cepumiem, starp biskvīta kārtām, ēd ar pankūkām vai kāri notiesā tāpat, pa karotītei vien.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ogas nomazgā, nokāš sietā. Tad ar koka stampiņu sastampā, liek katlā un uz lēnas uguns uzkarsē.

    Vāra 10 minūtes, tad ar marles palīdzību izspiež sulu.

    Iegūto sulu sajauc ar cukuru un pievieno ūdeni.

    Lai cukurs izkustu, upeņu sulu nedaudz pakarsē, bet ne uzvāra.

    Karstu sulu salej burkās, aizvāko un glabā tumšā, vēsā vietā.

    Iesūtīja: Ieva

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form