
Upeņu želeja – C vitamīns burciņā. Upeņu želeju, tāpat kā ievārījumu, ziež uz maizītēm, cepumiem, starp biskvīta kārtām, ēd ar pankūkām vai kāri notiesā tāpat, pa karotītei vien.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Ogas nomazgā, nokāš sietā. Tad ar koka stampiņu sastampā, liek katlā un uz lēnas uguns uzkarsē.
Vāra 10 minūtes, tad ar marles palīdzību izspiež sulu.
Iegūto sulu sajauc ar cukuru un pievieno ūdeni.
Lai cukurs izkustu, upeņu sulu nedaudz pakarsē, bet ne uzvāra.
Karstu sulu salej burkās, aizvāko un glabā tumšā, vēsā vietā.
Iesūtīja: Ieva
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.