Upeņu želeja
Foto: Shutterstock
3.2727 11
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1.6 kg
1-1.2 kg
500 ml

Upeņu želeja – C vitamīns burciņā. Upeņu želeju, tāpat kā ievārījumu, ziež uz maizītēm, cepumiem, starp biskvīta kārtām, ēd ar pankūkām vai kāri notiesā tāpat, pa karotītei vien.

Ogas nomazgā, nokāš sietā. Tad ar koka stampiņu sastampā, liek katlā un uz lēnas uguns uzkarsē.

Vāra 10 minūtes, tad ar marles palīdzību izspiež sulu.

Iegūto sulu sajauc ar cukuru un pievieno ūdeni.

Lai cukurs izkustu, upeņu sulu nedaudz pakarsē, bet ne uzvāra.

Karstu sulu salej burkās, aizvāko un glabā tumšā, vēsā vietā.

Iesūtīja: Ieva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form