Foto: Shutterstock
Uz ugunskura cepta bezrauga maize izbraucienam ar teltīm.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2.25 glāzesmilti1 TKsoda0.5 TKsāls1 ĒKcukurs0.33 glāzesviests0.66 glāzejogurts vai piens

Sagatavošana

1

Sajauc miltus, sodu un cukuru, sāli. Vienmērīgi ierīvē sviestu. Pievieno jogurtu un maisa līdz veidojas elastīga mīkla.

2

Sadala ~15 daļās, katru sarullē bumbiņās, tad saspiež plāceņos.

3

Koka zarus attīra no mizas 1 m garumā, ap zaru galiem apritina plāceņus. Kokus tur uz uguns, bet ne pārāk tuvu, lai mīkla neapdeg, apcep un apbrūnina.

4

Kad maize kļūst zeltaini – brūna, tad uzmanīgi noņem no koka. Pilda ar sviestu.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!