Uz oglēm cepta siļķe ar rūgušpienu un kartupeļiem
Foto: Inese Krone
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 sālīta siļķe
sālīta siļķe
500 ml
500 ml rūgušpiens
rūgušpiens
150 g
150 g skābs krējums
skābs krējums
 
vārīti kartupeļi pasniegšanai
vārīti kartupeļi pasniegšanai
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Vai ar vienu siļķi var pabarot visu ģimeni? Šī recepte pierāda, ka var. Ar dūmu aromātu pievilguši siļķes gabaliņi, kas iemaisīti vēsā rūgušpienā ar skābā krējuma aizdaru. Pilnai laimei klāt kūpošs, miltains kartupelis un kāda marinēta sīpola ripiņa vai mazsālīta gurķa šķēle. Ēd gardu muti! Recepti piedāvā "Etniskās kultūras centrs "Suiti"".

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Veselu, neizķidātu sālītu siļķi ietin slapjā papīrā, var arī avīzē. Liek uz oglēm un, apgrozot no abām pusēm, kārtīgi apcep brūnu, pat nedaudz apdegušu. Noņem papīru, kurš jau pārvērties oglē. Liek veselu uz šķīvja galdā.

    Lupina nost asakas un drupina šķīvī rūgušpienā, kas sajaukts ar krējumu. Piekož nomizotus, ar mizu vārītus veselus kartupeļus.

    Šajā "kompānijā" lieliski iederēsies arī marinēti sīpoli vai mazsālīti gurķi.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form