Foto: Publicitātes foto
Šī sātīgā tomātu zupa ar desiņām un rīsiem savu īsto garšu iegūs tieši pagatavota brīvā dabā - dārza ballītē, piknikā, laivu braucienā vai pārgājienā. Recepti piedāvā kulinārijas blogere Betija Kalēja sadarbībā AS "Dobeles dzirnavnieks".
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
350 gkupāti vai mednieku desiņas800 gsavā sulā konservēti tomāti gabaliņos125 gar tvaiku apstrādāti rīsi1 sīpols2 ķiploka daiviņas1 ĒKeļļa2 ĒKtomātu mērce1 buljona kubiņš pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Sīpolu sagriež nelielos kubiņos, ķiploku smalki sakapā.

2

Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolu, kā arī ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno kupātu gaļu, kas izņemta no apvalka vai arī ripiņās sagrieztas medinieku desiņas. Viegli apcep.

3

Pievieno aptuveni litru ūdens, tomātu gabaliņus, buljona kubiņu, tomātu mērci un piparus. Visu vāra uz lēnas uguns 15 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.

4

Zupai pievieno rīsus un turpina vārīt, līdz tie mīksti - vēl aptuveni 15 minūtes.

5

Pasniedz karstu ar dillēm, krējumu un maizīti, ja vēlas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!