Uz ugunskura vārīta tomātu zupa ar desiņām un rīsiem
Foto: Publicitātes foto
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
350 g
350 g kupāti vai mednieku desiņas
kupāti vai mednieku desiņas
800 g
800 g savā sulā konservēti tomāti gabaliņos
savā sulā konservēti tomāti gabaliņos
125 g
125 g ar tvaiku apstrādāti rīsi
ar tvaiku apstrādāti rīsi
1
1 sīpols
sīpols
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
2 ĒK
2 ĒK tomātu mērce
tomātu mērce
1
1 buljona kubiņš
buljona kubiņš
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šī sātīgā tomātu zupa ar desiņām un rīsiem savu īsto garšu iegūs tieši pagatavota brīvā dabā - dārza ballītē, piknikā, laivu braucienā vai pārgājienā. Recepti piedāvā kulinārijas blogere Betija Kalēja sadarbībā AS "Dobeles dzirnavnieks".

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolu sagriež nelielos kubiņos, ķiploku smalki sakapā.

    Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolu, kā arī ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno kupātu gaļu, kas izņemta no apvalka vai arī ripiņās sagrieztas medinieku desiņas. Viegli apcep.

    Pievieno aptuveni litru ūdens, tomātu gabaliņus, buljona kubiņu, tomātu mērci un piparus. Visu vāra uz lēnas uguns 15 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.

    Zupai pievieno rīsus un turpina vārīt, līdz tie mīksti - vēl aptuveni 15 minūtes.

    Pasniedz karstu ar dillēm, krējumu un maizīti, ja vēlas.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form