Foto: DELFI
Šīs vafeles ir labs piemērs laika taupīšanai un bezatlikumu filozofijai. Mīklas pagatavošana, pateicoties jau gatavam miltu maisījumam, aizņems pāris minūtes, bet biezumi, kas palikuši pāri no sulas spiešanas, nenonāks atritumu spainī, bet gan vafelēs.

Gluži kā saldētavā jābūt dažādiem glābējproduktiem, tāpat arī pieliekamajā jātur rezerves. Līdztekus dažādiem graudaugiem, putrām, makaroniem, cukuram un garšvielām vērts ieviest arī plauktiņu sauso miltu maisījumiem. Veikalā, ejot gar šiem plauktiem, nerauc degunu, bet saki paldies, ka kāds atvieglojis vismaz vienu gatavošanas reizi. Sausie maisījumi pieejami plašā klāstā, sākot no pankūkām un vafelēm, beidzot ar cepumiem un kūkām. Savu maisījumu var atrast ikviens – plauktos netrūkst nedz vienkāršu miltu, nedz izsmalcinātu un bio sertificētu maisījumu glutēna un laktozes nepanesamības skartajiem.

Uz paciņas ir pievienota recepte, kuras pagatavošanai vēl nepieciešama citu produktu līdzdarbošanās. Parasti tas ir sviests, eļļa un ūdens, tādēļ vērts arī šos produktus turēt virtuvē.

Tālāk jau katrs var darboties pēc savām vēlmēm un iespējām. Šādi sauso miltu maisījumi ļauj radīt jaunas receptes un pielāgot tās. Piemēram no sauso vafeļu miltu maisījuma sanāk arī lieliska plātsmaizes pamatne.

Vafeļu mīkla ir ideāla , lai tai pievienotu dažādas sastāvdaļas, iegūstot jaunas garšas.

Ja esi iecienījis dzert svaigi spiestas sulas – nemet ārā biezumus, kas sakrājušies sulu spiedē – pievieno mīklai, vafele nebūs sausa. Ar tieši tādiem pašiem panākumiem vari pievienot arī ķirbju biezumus vai pāris karotes ķirbja biezeņa.

Droši bagātini mīklu ar biezpienu, šokolādes gabaliņiem un žāvētiem augļiem.

Ja vēlies krāsainas vafeles, tad ņem talkā dārzeņu un augļu pulverus. Vislabāko efektu var iegūt, pievienojot spinātu vai biešu pulveri.

20Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gsausais vafeļu maisījums75 gsviests100 mlūdens gburkānu biezumi pēc sulas izspiešanas

Sagatavošana

1

Mīkstu sviestu saputo ar sauso maisījumu un siltu ūdeni.

2

Pievieno burkānu biezumus.

3

Uzkarsē vafeļu pannu un cep zeltaini brūnas vafeles.

Foto: DELFI

Šādi tu vari sagatavot mīklu iepriekšējā vakarā un cept vafeles no rīta, lai baudītu brokastīs.

Kad vafeles gatavas, atliek tās bagātināt ar pūdercukuru, karameļu mērci vai saldējumu un našķojies uz nebēdu!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!