Uzlabotās olīvas – mājās gatavota Vidusjūras uzkoda
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g zaļās olīvas
zaļās olīvas
400 g
400 g melnās olīvas
melnās olīvas
1 gab.
1 gab. ķiploks
ķiploks
3 ĒK
3 ĒK Provansas garšaugi
Provansas garšaugi
3 gab.
3 gab. rozmarīna zariņš
rozmarīna zariņš
2 gab.
2 gab. timiāna zariņš
timiāna zariņš
100 g
100 g žāvēti tomāti
žāvēti tomāti
100 ml
100 ml olīveļļa
olīveļļa
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Ir olīvas parastās un ir uzlabotās olīvas, ko uz svara var nopirkt veikalos. Bezgala gardas un dārgas ar, un vienmēr pietrūkst. Pagatavo Vidusjūras cienīgu uzkodu pats! Ģimene un draugi tev aplaudēs!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rozmarīnu un timiānu sakapā. Saulē kaltētos tomātus sagriež mazos gabaliņos.
    Olīvām nolej marinādi un saber bļodā.

    Nomizo ķiploku un ar ķiploku spiedi (vai smalki sakapājot) visas daiviņas piespiež klāt olīvām.

    Pieber Provansas garšaugu maisījumu.

    Visu pārlej ar olīveļļu un kārtīgi sajauc, lai olīvas samaisās ar garšaugiem un eļļu.

    Servē kā uzkodas uzreiz vai ļauj pāris stundas iemarinēties.

    Ja notiek tāds brīnums, ka olīvas netiek apēstas uzreiz, tās liek stikla traukā un uzglabā 3-4 dienas.


    Lai izcila našķēšanās!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form