Vācu Ziemassvētku štolle
Foto: Shutterstock

Vācu Ziemassvētku štolle - lai pārsteigtu viesus.

Iepriekšējā vakarā izejvielas novieto siltā telpā, bet rozīnes un korintes pārlej ar rumu.

Nākošajā dienā izsijātos miltos iespiež bedrīti un iejauc vidēji cietu ierauga mīklu, ar nelielas silta (35*C) piena daļas un tajā iemaisīta rauga palīdzību.

Pēc uzrūgšanas pievieno cukuru (0.5 kg), garšvielas, taukus, sviestu, cukātus, mandeles un pienu siltu pēc vajadzības. Beigās pievieno rozīnes un korintes. Labi samīcīto mīklu novietot siltā, bet ne pārāk karstā vietā,tā lai neatdalās tauki.

Pēc vismaz 2 stundu rūgšanas, mīklu noplacināt, vēlreiz samīcīt un sadalīt 1-1.5kg smagos gabalos.

Gabalus izveido maizes kukuļa formā, tad 1 cm dziļi garumā iegriež un ar roku iespiež dziļu rievu, tā kā mīkla sadalās 2 garenos nevienādos gabalos un pēc tam šaurāko uzloka virsū platākajam.

Izformēto mīklu bez tālākas rūgšanas cep vidēji karstā krāsnī 60 minūtes.

Pēc tam kukulīšus apsmērē ar sviestu un cukuru secībā: sviests-pūdercukurs-sviests-pūdercukurs.

Štollēm jānostāvas vismaz 1 nedēļu, taču vēlams tās taisīt apmēram mēnesi pirms svētkiem.

Iesūtīja: Artūrs

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form