5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kulinārijas klasika – vafeles – daudziem no mums asociējas ar bērnības garšu un smaržu. Kādēļ gan to neiedzīvināt savā virtuvē? Taču ir viens noteikums – krēmīgā mērce jāpagatavo pašiem! "Es ilgi meklēju ideālo vafeļu recepti – izrādījās, kas vajadzēja vien pievienot mīklai "Speculoos" cepumus un pasniegt tās ar paštaisītu lazdu riekstu – šokolādes mērci! Ideāli katru reizi! Mazliet ar asumiņu, un daudz šokolādes, ar bagātīgu garšu – viss kopā neatvairāmi gardi," tā par recepti stāsta šefpavārs Hestons Blūmentāls.

Lai pagatavotu šokolādes un riekstu mērci, vispirms apgrauzdē lazdu riekstus 160°C 25–30 minūtes. Šokolādi izkausē. Apgrauzdētos riekstus sasmalcina blenderī, pēc tam pievienojot arī izkausēto šokolādi un eļļu. Kad masa vienmērīga, tai pievieno arī kakao un pūdercukuru, kā arī vaniļas ekstraktu un sāli.

Mērci sablendē līdz vienmērīgai konsistencei, izkāš caur sietu un atdzesē ledusskapī.

Tikmēr gatavo vafeles – bļodā saber visas sausās sastāvdaļas. Pievieno tām olas, pienu un samaisa, līdz masa vienmērīga. Beigās vafeļu mīklā iejauc olīveļļu. Vafeles cep vafeļu pannā, līdz tās gatavas.

Vafeles pasniedz, kamēr vēl siltas, virsū liekot lazdu riekstu krēmu, saldējumu un, ja tīk, saputotu saldo krējumu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form