Vafeles ar vārītu kondensēto pienu un ogām
Foto: Publicitātes attēls
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g biezo vafeļu maisījums
biezo vafeļu maisījums
170 ml
170 ml izkausēts sviests vai rapšu eļļa
izkausēts sviests vai rapšu eļļa
300 ml
300 ml silts ūdens vai piens
silts ūdens vai piens
1 bundža
1 bundža vārītais kondensētais piens
vārītais kondensētais piens
500 g
500 g ogas (saldētas vai svaigas)
ogas (saldētas vai svaigas)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Ikdienas maltītei
  • Vafeles
  • Pasaules Virtuve
  • Ātrās vafeles no maisījuma mīklas būs glābiņš reizēm, kad ēdājus vajag pagatavot steidzami. Atliks vien pievienot mīklai mitrās sastāvdaļas un liet uzkarsētā vafeļpannā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vafeļu miltus ber bļodā, pārlej ar ūdeni vai pienu un samaisa. Pielej arī eļļu, lai mīkla neliptu pie pannas. Paralēli uzkarsē vafeļpannu.

    Vafeļpannā lej mīklu un cep vafeles, līdz tās zeltainas un visas gatavas. Vafeles pasniedz ar kondensēto pienu un ogām.

    "Bieži vien cilvēki ir pret dažādiem kūku vai pankūku maisījumiem, taču vafeļu maisījumu varu ieteikt, jo tas sastāv tikai no 5 sastāvdaļām: taukvielas (sviests, eļļa), piens vai ūdens, milti, cepamais pulveris un olas. Maisījumā tiek izmantotas pēdējās trīs izejvielas," stāsta šefpavārs Normunds Baranovskis. Pavārs iesaka šādu vafeļu maisījumu turēt mājās, gluži tāpat kā kondensēto pienu vai medu – tie labi sader ar vafelēm. Ja cep vafeles, tad noteikti jāatceras par saldētajām ogām, ja tādas no vasaras saglabātas saldētavā.

    Iesūtīja: "Rimi Gardēži" un šefpavārs Normunds Baranovskis

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form