Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Mājās cepti vafeļu konusiņi, kuros ieliktas skaistas, apaļas mājas saldējuma bumbas. Našķis, kuru nemaz nevajag doties baudīt kādā kafejnīcā, bet var pagatavots pats.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
300 mlsaldais krējums4 ĒKpūdercukurs500 mlolu krēms200 gmilti šķipsnasāls125 gpūdercukurs3 olas4 ĒKpiens2 ĒKsaulespuķu eļļa vaniļas ekstrakts eļļa ietaukošanai šokolādes standziņas plāno vafeļu panna

Sagatavošana

1

Saldo krējumu sajauc ar pūdercukuru, viegli saputojot, līdz veidojas gaisīgas putas. Masā pēc tam iecilā olu krēmu (mājās var pagatavot pēc šīs receptes). Saldējuma pamatmasu pēc tam ieliek vai nu saldēšanai paredzētā traukā un saldētavā, vai saldējuma mašīnā.

2

Ja saldējumu gatavo vien ar saldētavas palīdzību, ik pa laikam apmaisi to, izņemot no saldētavas. Tas nepieciešams, lai neveidotos ledus kristāli.

3

Gatavo vafeles. Lielā bļodā iesijā miltus un sāli. Iemaisa miltos pūdercukuru. Citā bļodiņā sakuļ olas, pienu, eļļu un vaniļas ekstraktu. Pēc tam olu masu iecilā miltu masā, lai veidotos viendabīga mīkla.

4

Uzkarsē vafeļu pannu. Kad tā karsta, virsmu ietauko ar eļļu un lej pa virsu 1-2 ēdamkarotes mīklu. Mīklu izlīdzina pa virsmu un aizver vafeļu pannas vāku. Vafeli cep 3-4 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.

5

Tiklīdz kā vafele gatava, izņem no pannas un satin konusa formā. Šeit noderēs mīklas rullis vai kāds cits piederums ar garu kātu, lai neapplaucētu pirkstus. Vafelei ļauj atdzist, līdz tā sastingusi un ieņēmusi formu. Atkārto cepšanu un konusa sarullēšanu, līdz visa mīkla sacepta.

6

Saldējumu izņem no saldētavas aptuveni pusstundu pirms pasniegšanas, lai tas būtu mīksts. Ar saldējuma karoti veido bumbas, ieliek vafeļu konusā un saldējuma bumbā iesprauž šokolādes standziņu. Pasniedz un bauda uzreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!