Mājās gatavots saldējums vafeļu glāzītē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Mājās cepti vafeļu konusiņi, kuros ieliktas skaistas, apaļas mājas saldējuma bumbas. Našķis, kuru nemaz nevajag doties baudīt kādā kafejnīcā, bet var pagatavots pats.

Saldo krējumu sajauc ar pūdercukuru, viegli saputojot, līdz veidojas gaisīgas putas. Masā pēc tam iecilā olu krēmu (mājās var pagatavot pēc šīs receptes). Saldējuma pamatmasu pēc tam ieliek vai nu saldēšanai paredzētā traukā un saldētavā, vai saldējuma mašīnā.

Ja saldējumu gatavo vien ar saldētavas palīdzību, ik pa laikam apmaisi to, izņemot no saldētavas. Tas nepieciešams, lai neveidotos ledus kristāli.

Gatavo vafeles. Lielā bļodā iesijā miltus un sāli. Iemaisa miltos pūdercukuru. Citā bļodiņā sakuļ olas, pienu, eļļu un vaniļas ekstraktu. Pēc tam olu masu iecilā miltu masā, lai veidotos viendabīga mīkla.

Uzkarsē vafeļu pannu. Kad tā karsta, virsmu ietauko ar eļļu un lej pa virsu 1-2 ēdamkarotes mīklu. Mīklu izlīdzina pa virsmu un aizver vafeļu pannas vāku. Vafeli cep 3-4 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.

Tiklīdz kā vafele gatava, izņem no pannas un satin konusa formā. Šeit noderēs mīklas rullis vai kāds cits piederums ar garu kātu, lai neapplaucētu pirkstus. Vafelei ļauj atdzist, līdz tā sastingusi un ieņēmusi formu. Atkārto cepšanu un konusa sarullēšanu, līdz visa mīkla sacepta.

Saldējumu izņem no saldētavas aptuveni pusstundu pirms pasniegšanas, lai tas būtu mīksts. Ar saldējuma karoti veido bumbas, ieliek vafeļu konusā un saldējuma bumbā iesprauž šokolādes standziņu. Pasniedz un bauda uzreiz.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form