Vakariņas 5 minūtēs: gaspačo jeb tomātu aukstā zupa
Foto: DELFI
4.0000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
10-12
10-12 tomāti
tomāti
4
4 gurķi
gurķi
1
1 paprika
paprika
2
2 seleriju kāti
seleriju kāti
250 ml
250 ml ūdens
ūdens
3
3 čabatas vai fokačas šķēles
čabatas vai fokačas šķēles
5 ĒK
5 ĒK baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
70-100 ml
70-100 ml olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK sāls
sāls
4-5
4-5 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 vidēji liels baltais sīpols
vidēji liels baltais sīpols
sauja
sauja baziliks
baziliks
1 TK
1 TK raudene
raudene
1 TK
1 TK rozmarīns
rozmarīns
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Svaigēšana
  • Aukstās zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Kad termometra stabiņš sasniedz vai pat pārsniedz 30 grādu atzīmi, darbināt cepeškrāsni nav prāta darbs, tādēļ labāk baudīt tādus ēdienus, ko iespējams pagatavot bez termiskas apstrādes. Vien piecu minūšu laikā pagatavojama aukstā zupa būs ideāls risinājums gardai maltītei uz ātru roku. Pagatavo lielo katlu, lai ar gardo zupu varētu mieloties arī nākamajā dienā!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolu un ķiplokus nomizo. Sīpolu sagriež četrās daļās. Divus gurķus sagriež gabalos. Paprikai izņem sēklotni, papriku sagriež lielās daivās. Tomātus pārgriež uz pusēm Selerijas kātus sagriež mazākos gabalos.

    Zupas pagatavošanai vislabāk izmantot apkaltušus maizes gabaliņus. Čabatu vai fokaču var aizstāt arī baltmaizes šķēlēm.

    Visas sastāvdaļas liek katlā un sablendē viendabīgā masā. Ja vēlas zupu pasniegt nekavējoties, pievieno ledus gabaliņus. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar sīki sasmalcinātiem atlikušo divu gurķu gabaliņiem un bazilika lapiņām

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form