Valriekstu mafini ar kafijas un sviesta glazūru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
60 g
60 g valriekstu milti
valriekstu milti
150 g
150 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
150 g
150 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
150 g
150 g smalks cukurs
smalks cukurs
3
3 olas
olas
2 ĒK
2 ĒK piens
piens
Glazūrai:
125 g
125 g pūdercukurs
pūdercukurs
60 g
60 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
2 ĒK
2 ĒK šķīstošā kafija
šķīstošā kafija
12
12 valriekstu pusītes
valriekstu pusītes
garnēšanai
garnēšanai pūdercukurs
pūdercukurs
Piederumi:
 
mafinu panna
mafinu panna
 
papīra formiņas
papīra formiņas
 
konditorejas tūta ar zvaigznes uzgali
konditorejas tūta ar zvaigznes uzgali
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Mafini
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gaisīgas mīklas mafini, kuriem izteiktākai garšai pievienoti valriekstu milti. Pa virsu katrai kūciņai "uzlaidies" gards sviesta un kafijas krēma taurenis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

    Visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas – valriekstu miltus, miltus, cepamo pulveri, sviestu, cukuru, olas un pienu – liek bļodā un kārtīgi samaisa, līdz iegūta vienmērīgas konsistences mīkla.

    Padoms: valriekstu miltus vari pagatavot pats – veselus riekstus sasmalcini virtuves kombainā.

    Mīklu sapilda mafinu formiņās, lai tās ir ¾ pilnas. Mafinu pannu ieliek cepeškrāsnī un mafinus cep 15 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni, skaisti pacēlušies un stingri.

    Kad mafini gatavi, tos izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

    Tikmēr gatavo glazūru – bļodā izsijā pūdercukuru un pievieno tam sviestu. Šķīstošo kafiju izšķīdina ar ēdamkaroti verdoša ūdens un pielej pūdercukuram un sviestam. Sastāvdaļas sakuļ ar mikseri, līdz iegūta vienmērīga masa. Ja glazūra ir ļoti stingra, pievieno 1-2 ēdamkarotes karsta ūdens un nedaudz pakuļ. Gatavo glazūru sapilda konditorejas tūtā.

    Katram mafinam ar nazi nogriež virsu – iegūto kēksiņa aplīti pārgriež uz pusēm, tie būs taureņa spārni. Uz katra mafina uzziež glazūru. Pēc tam glazūrai liek virsū tauriņa spārnus, bet pa vidu valrieksta pusīti.

    Izdekorētos mafinus apkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form