Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gaisīgas mīklas mafini, kuriem izteiktākai garšai pievienoti valriekstu milti. Pa virsu katrai kūciņai "uzlaidies" gards sviesta un kafijas krēma taurenis.
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
MĪKLAI:60 gvalriekstu milti150 gmilti1 TKcepamais pulveris150 gsviests (ist. temp.)150 gsmalks cukurs3 olas2 ĒKpiens GLAZŪRAI:125 gpūdercukurs60 gsviests (ist. temp.)2 ĒKšķīstošā kafija12 valriekstu pusītes pūdercukurs PIEDERUMI: mafinu panna papīra formiņas konditorejas tūta ar zvaigznes uzgali

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas – valriekstu miltus, miltus, cepamo pulveri, sviestu, cukuru, olas un pienu – liek bļodā un kārtīgi samaisa, līdz iegūta vienmērīgas konsistences mīkla.

3

Padoms: valriekstu miltus vari pagatavot pats – veselus riekstus sasmalcini virtuves kombainā.

4

Mīklu sapilda mafinu formiņās, lai tās ir ¾ pilnas. Mafinu pannu ieliek cepeškrāsnī un mafinus cep 15 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni, skaisti pacēlušies un stingri.

5

Kad mafini gatavi, tos izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

6

Tikmēr gatavo glazūru – bļodā izsijā pūdercukuru un pievieno tam sviestu. Šķīstošo kafiju izšķīdina ar ēdamkaroti verdoša ūdens un pielej pūdercukuram un sviestam. Sastāvdaļas sakuļ ar mikseri, līdz iegūta vienmērīga masa. Ja glazūra ir ļoti stingra, pievieno 1-2 ēdamkarotes karsta ūdens un nedaudz pakuļ. Gatavo glazūru sapilda konditorejas tūtā.

7

Katram mafinam ar nazi nogriež virsu – iegūto kēksiņa aplīti pārgriež uz pusēm, tie būs taureņa spārni. Uz katra mafina uzziež glazūru. Pēc tam glazūrai liek virsū tauriņa spārnus, bet pa vidu valrieksta pusīti.

8

Izdekorētos mafinus apkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!