Vaniļas eklēri ar dažādām glazūrām
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
75 g
75 g ūdens
ūdens
75 g
75 g piens
piens
75 g
75 g sviests
sviests
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna cukurs
cukurs
100 g
100 g milti
milti
150 g
150 g olas
olas
VĀRĪTAIS KRĒMS
300 g
300 g piens
piens
1/2
1/2 vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
70 g
70 g cukurs
cukurs
50 g
50 g olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
33 g
33 g kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
54 g
54 g sviests
sviests
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Franču nacionālā virtuve
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Vaniļas eklēru pamatrecepri iesaka "Hanna Anna" kūku feja Dace Minikoviča, bet "Tasty.lv" piedāvā izmēģināt dažādas garšu variācijas kārdinošām glazūrām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo vārīto krēmu. Pienu ar vaniļas pāksti uzvāra. Olas dzeltenumu, cukuru un kukurūzas cieti uzputo mikserī, līdz cukura graudiņi ir pakusuši un kukurūzas ciete izmaisīta.

    Pusi uzvārītā piena pievieno uzputotajai masai, viendabīgi sakuļ, lej atpakaļ katliņā un uzkarsē līdz pirmajam burbulim. Noņem katliņu no plīts.

    Pievieno vārītajam krēmam sviestu, izmaisa un atdzesē.

    Gatavo plaucēto mīklu. Ūdeni, pienu, sviestu, cukuru, sāli uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai.

    Pievieno izsijātus miltus un maisa līdz masa ir viendabīga un izplaucēta, nav miltu kunkulīšu.

    Padzesē izplaucēto masu (tai jābūt ne karstākai kā 60 grādi) un pa vienai pievieno un iekuļ olas, izmaisot līdz viendabīgai masai.

    Pilda mīklu konditorejas maisiņā ar eklēriem paredzēto uzgali. Mīklu izspiež garenās strīpiņās (aptuveni 10-12 cm garās) uz cepamās plāts, kura izklāta ar cepamo papīru. Cepamo papīru iepriekš ieziež ar ļoti plānu kārtiņu sviesta.

    Cep līdz 230 grādiem sakarsētā krāsnī 10 minūtes un turpina cept vēl 10 minūtes, samazinot temperatūru līdz 180 grādiem.

    Atdzisušos mīklas izstrādājumus gareniski iegriež vai pārgriež uz pusēm un pilda ar krēmu. Vai izstrādājumiem sānos uztaisa caurumiņu un ar konditrojas šļirci iespiež krēmu.

    Eklērus pārklāj ar izvēlēto glazūru, dekorē un uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.

    Te atradīsi pamācību, kā mājās pagatavot spoguļglazūru, šajā rakstā atklājām šokolādes ganaša noslēpumus, bet te rodama recepte krēmsiera glazūrai.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form