Foto: Privātais arhīvs

Vaniļas eklēru pamatrecepri iesaka "Hanna Anna" kūku feja Dace Minikoviča, bet "Tasty.lv" piedāvā izmēģināt dažādas garšu variācijas kārdinošām glazūrām.

180Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

75 gūdens75 gpiens75 gsviests šķipsnasāls šķipsnacukurs100 gmilti150 golas VĀRĪTAIS KRĒMS:300 gpiens0.5 vaniļas pāksts70 gcukurs50 golu dzeltenumi33 gkukurūzas ciete54 gsviests

Sagatavošana

1

Gatavo vārīto krēmu. Pienu ar vaniļas pāksti uzvāra. Olas dzeltenumu, cukuru un kukurūzas cieti uzputo mikserī, līdz cukura graudiņi ir pakusuši un kukurūzas ciete izmaisīta.

2

Pusi uzvārītā piena pievieno uzputotajai masai, viendabīgi sakuļ, lej atpakaļ katliņā un uzkarsē līdz pirmajam burbulim. Noņem katliņu no plīts.

3

Pievieno vārītajam krēmam sviestu, izmaisa un atdzesē.

4

Gatavo plaucēto mīklu. Ūdeni, pienu, sviestu, cukuru, sāli uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai.

5

Pievieno izsijātus miltus un maisa līdz masa ir viendabīga un izplaucēta, nav miltu kunkulīšu.

6

Padzesē izplaucēto masu (tai jābūt ne karstākai kā 60 grādi) un pa vienai pievieno un iekuļ olas, izmaisot līdz viendabīgai masai.

7

Pilda mīklu konditorejas maisiņā ar eklēriem paredzēto uzgali. Mīklu izspiež garenās strīpiņās (aptuveni 10-12 cm garās) uz cepamās plāts, kura izklāta ar cepamo papīru. Cepamo papīru iepriekš ieziež ar ļoti plānu kārtiņu sviesta.

8

Cep līdz 230 grādiem sakarsētā krāsnī 10 minūtes un turpina cept vēl 10 minūtes, samazinot temperatūru līdz 180 grādiem.

9

Atdzisušos mīklas izstrādājumus gareniski iegriež vai pārgriež uz pusēm un pilda ar krēmu. Vai izstrādājumiem sānos uztaisa caurumiņu un ar konditrojas šļirci iespiež krēmu.

10

Eklērus pārklāj ar izvēlēto glazūru, dekorē un uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.

11

Te atradīsi pamācību, kā mājās pagatavot spoguļglazūru, šajā rakstā atklājām šokolādes ganaša noslēpumus, bet te rodama recepte krēmsiera glazūrai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!