Foto: Shutterstock
Vaniļas mērce priekš saldējuma, krēma deserta vai kūkas.
45Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 mlpiens2 gab.olas dzeltenumi2 ĒKcukurs1 TKvaniļas ekstrakts

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas ekstraktu.

2

Atsevišķi uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai (kamēr gar malu burbulīši sāk parādīties). Lēnām pa ēdamkarotei iemaisa saputotajā olā karsto pienu, tad, kad daļa piena ir iemaisīta, tad olu-piena masu pievieno pienam un samaisa.

3

Katliņu ar maisījumu liek citā traukā ar karstu ūdeni. Un karstā ūdens peldē mērci vāra maisot, līdz tā sabiezē.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!