Foto: Shutterstock
Vārītā majonēzes mērce - gadu desmitiem pārbaudīta.
10Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

6 ĒKeļļa6 gab.olu dzeltenumi etiķis6 ĒKgaļas virums sāls pipari garuzdēti milti

Sagatavošana

1

6 karotes labākās eļļas, 6 olu dzeltenumus, drusku etiķa, 6 karotes gaļas viruma, drusku sāli un piparus sakuļ kādā podā, podu ieliek traukā ar vārošu ūdeni un kuļ tik ilgi, kamēr mērce sāk celties.

2

Tad izceļ podu ārā, kuļ vēl drusku un noliek mērci īsti vēsā vietā.

3

Mērce nedrīkst vārīties.

4

Mērces daudzumu var pavairot, pieliekot grauzdētus miltus.

Vilma Bērtiņa, izdevums "Mājas cepumi" 1939. gads

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!