10Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
6 ĒKeļļa6 gab.olu dzeltenumi etiķis6 ĒKgaļas virums sāls pipari garuzdēti milti
Sagatavošana
1
6 karotes labākās eļļas, 6 olu dzeltenumus, drusku etiķa, 6 karotes gaļas viruma, drusku sāli un piparus sakuļ kādā podā, podu ieliek traukā ar vārošu ūdeni un kuļ tik ilgi, kamēr mērce sāk celties.
2
Tad izceļ podu ārā, kuļ vēl drusku un noliek mērci īsti vēsā vietā.
3
Mērce nedrīkst vārīties.
4
Mērces daudzumu var pavairot, pieliekot grauzdētus miltus.
Vilma Bērtiņa, izdevums "Mājas cepumi" 1939. gads
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit