Vārīta mēle
Foto: Shutterstock
3.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g mēle
mēle
10 g
10 g sīpoli
sīpoli
5 g
5 g pētersīļi
pētersīļi
5 g
5 g selerijas
selerijas
 
sāls
sāls
 
lauru lapas
lauru lapas
5
5 piparu graudi
piparu graudi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Subproduktu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Vārīta mēle - svētku galda cienastam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liellopa, cūkas vai teļa mēli iesāla (sāls, cukurs, salpetris (nav obligāts)) 10-12 stundas.

    Tad liek verdošā ūdenī, pievieno garšsaknes (sīpolus, pētersīļus, selerijas), lauru lapas, piparus, sāli un uz lēnas uguns vāra mīkstu.

    Izvārītās mēles uz 5-10 minūtēm iemērc aukstā ūdenī, neļaujot tām atdzist pilnīgi, un novelk ādiņu.

    Pēc tam sagriež šķēlēs, sakārto lēzenā bļodā un pārlej ar kausētu sviestu.

    Iesūtīja: Vineta Auziņa

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form