Foto: Shutterstock
Vārīta mēle - svētku galda cienastam.
840Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gmēle10 gsīpoli5 gpētersīļi5 gselerijas sāls lauru lapas5 piparu graudi

Sagatavošana

1

Liellopa, cūkas vai teļa mēli iesāla (sāls, cukurs, salpetris (nav obligāts)) 10-12 stundas.

2

Tad liek verdošā ūdenī, pievieno garšsaknes (sīpolus, pētersīļus, selerijas), lauru lapas, piparus, sāli un uz lēnas uguns vāra mīkstu.

3

Izvārītās mēles uz 5-10 minūtēm iemērc aukstā ūdenī, neļaujot tām atdzist pilnīgi, un novelk ādiņu.

4

Pēc tam sagriež šķēlēs, sakārto lēzenā bļodā un pārlej ar kausētu sviestu.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!