
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g mēle
mēle10 g
10 g sīpoli
sīpoli5 g
5 g pētersīļi
pētersīļi5 g
5 g selerijas
selerijas sāls
sāls lauru lapas
lauru lapas5
5 piparu graudi
piparu graudiVārīta mēle - svētku galda cienastam.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Liellopa, cūkas vai teļa mēli iesāla (sāls, cukurs, salpetris (nav obligāts)) 10-12 stundas.
Tad liek verdošā ūdenī, pievieno garšsaknes (sīpolus, pētersīļus, selerijas), lauru lapas, piparus, sāli un uz lēnas uguns vāra mīkstu.
Izvārītās mēles uz 5-10 minūtēm iemērc aukstā ūdenī, neļaujot tām atdzist pilnīgi, un novelk ādiņu.
Pēc tam sagriež šķēlēs, sakārto lēzenā bļodā un pārlej ar kausētu sviestu.
Iesūtīja: Vineta Auziņa
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.