Vārīti griķi ar vistas karija mērci
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 5
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g vistas fileja
vistas fileja
250 ml
250 ml saldais krējums (35%)
saldais krējums (35%)
100 ml
100 ml piens
piens
7 g
7 g karijs (puse no 15 gramu paciņas)
karijs (puse no 15 gramu paciņas)
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
pāris šķipsnas
pāris šķipsnas citronpipari
citronpipari
 
kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
1
1 ola
ola
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
250 g
250 g griķi (2 paciņas)
griķi (2 paciņas)
  • Gaļas ēdieni
  • Karstās mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • “Svētku laikā savus mīļos iepriecināju ar griķiem un karija-vistas mērci,” raksta receptes autore Nikola savā pieteikumā Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek vārīties griķus.

    Vistas fileju sagriež palielos gabaliņos, apviļā sakultā olā, tad apvārta kartupeļu cietē, kurā iemaisīta aptuveni viena tējkarote citronpiparu. Vistas gabaliņus apcep sakarsētā pannā, uz kuras uzlieta olīveļļa.

    Kamēr cepas vista, sagriež papriku. Papriku griež strēmelītēs (aptuveni puscentimetra platumā) un katru strēmeli vēl uz pusēm, lai sanāk īsākas strēmelītes, pievieno vistai un apmaisot turpina cept 2-3 minūtes.

    Pievieno saldo krējumu, pienu, iemaisa karija pulveri, sāli, nogriež mazāku liesmu (ja ir elektriskā, tad nogriež uz vidējo karstuma režīmu), sutina mērci zem vāka aptuveni 10 minūtes.

    Lai mērcei būtu biezāka, pievieno un iemaisa iepriekš nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu 1 ĒK kartupeļu cietes. Kad mērce sāk sabiezēt, nogriež liesmu.

    Griķus nokāš, pārlej ar mērci un pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form