Vietnē "Twitter" var atrast ne tikai cepienus par visu, bet arī satriecoši gardas receptes ceptiem un neceptiem gardumiem. Tādas, kas sauktin sauc baudīt vasaru un dzīvi, jo skaisti dzīvot neaizliegsi!

Starp cepieniem par bērnkopību, valdības atlaišanu un to kādas tomātmaizes ir pareizās, vietnē "Twitter" var atrast arī tādas pērles kā šī vasaras svinēšanas receptes.

Salātu receptes autore, radošā satura aģentūras "lemonade stand" stratēģe Lelde Dālmane stāsta: "Ēšana un gatavošana ir tik ļoti liela un neatņemama ikdienas sastāvdaļa, ka būtu baigais grēks to uztvert kā vienkārši degvielu. Tāpēc, cik vien varu, izmēģinu jaunas receptes, sastāvdaļas, pagatavošanas metodes un garšu kombinācijas. Ēdiens patiešām ir tas, kas saved kopā, un man personīgi ļoti patīk lieli trauki, pilni ar ēdienu, kurā dalīties ar ģimeni un draugiem. Un tieši tāds arī ir šis salātu šķīvis."

20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 saujassalātu mikslis1 gab.burrata siers1 gab.persiks3 šķēlesprosciutto cotto1 saujavalrieksti vai pistācijas pēc garšasbalzamiko pēc garšaseļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Persiku vai nektarīnu pārgriež, izņem kauliņu un sagriež daiviņās. Apslaka ar eļļu un apcep uz grila, kamēr sāk nedaudz karamelizēties.

2

Uz šķīvja kārto salātus. Vispirms kārta lapu salātus, pamīšus liek virsū grilētos persikus vai nektarīnus, burratas sieru, "prosciutto cotto" un valriekstus vai pistācijas.

3

Pāri pārlej balzamiko vai olīveļļu un pārkaisa ar šķipsnu sāls un pipariem.

Salātu recepte ir variējama, doto daudzumu var samazināt vai palielināt pēc pašu vēlmēm un gribēšanas.


Lai gardiem eksperimentiem bagāta vasara un grils nekad neatdziest!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!