Vasaras borščs ar lapu bietēm un kāpostiem
Foto: Privātais arhīvs
3.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
sīpols
sīpols
4 gab.
4 gab. kāpostlapas
kāpostlapas
10 gab.
10 gab. mangolda kāti
mangolda kāti
3 gab.
3 gab. burkāni
burkāni
3 gab.
3 gab. skābi āboli
skābi āboli
0,7 l
0,7 l buljons
buljons
2 ĒK
2 ĒK tomātu mērce
tomātu mērce
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad gribas ātru un sātīgu maltīti, ir vērts pagatavot dārzeņu zupu ar gaļas buljonu. "Šo zupu saucu par vasaras boršču, jo, kamēr jaunās bietītes vēl ir mazas, izmantoju mangoldu jeb lapu bietes, sanāk garšīgi!" stāsta receptes iesūtītāja Silvija.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā ielej eļļu, uzkarsē to. Ber iekšā sagrieztus jaunos burkānus un sīpolus un cep līdz sīpoli ir kļuvuši zeltaini. Tad pievieno sagrieztus mangolda kātus, pievienoju arī vienu mangolda lapu un sutina apmēram piecas minūtes.

    Pievieno divas ēdamkarotes tomātu mērces, smalki sagrieztu kāpostu un skābus ābolus, dārzā bija cieti rožāboli. Sutina vēl piecas minūtes. Kartupeļus šai zupai nekad nelieku, jo šķiet, ka tie pārņem visu katlu un nomāc mangolda garšu. Tad pārlej visu ar gaļas buljonu, kā to uzvārīt, atradīsi šeit. Vāra 20 minūtes. Pēc tam atstāj ievilkties uz desmit minūtēm. Pasniedz karstu ar karoti krējuma un gaļu, kas noskrubināta no buljona kauliņiem.

    Iesūtījusi: Silvija

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form