Vasaras borščs ar lapu bietēm un kāpostiem
Foto: Privātais arhīvs
3.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Kad gribas ātru un sātīgu maltīti, ir vērts pagatavot dārzeņu zupu ar gaļas buljonu. "Šo zupu saucu par vasaras boršču, jo, kamēr jaunās bietītes vēl ir mazas, izmantoju mangoldu jeb lapu bietes, sanāk garšīgi!" stāsta receptes iesūtītāja Silvija.

Katliņā ielej eļļu, uzkarsē to. Ber iekšā sagrieztus jaunos burkānus un sīpolus un cep līdz sīpoli ir kļuvuši zeltaini. Tad pievieno sagrieztus mangolda kātus, pievienoju arī vienu mangolda lapu un sutina apmēram piecas minūtes.

Pievieno divas ēdamkarotes tomātu mērces, smalki sagrieztu kāpostu un skābus ābolus, dārzā bija cieti rožāboli. Sutina vēl piecas minūtes. Kartupeļus šai zupai nekad nelieku, jo šķiet, ka tie pārņem visu katlu un nomāc mangolda garšu. Tad pārlej visu ar gaļas buljonu, kā to uzvārīt, atradīsi šeit. Vāra 20 minūtes. Pēc tam atstāj ievilkties uz desmit minūtēm. Pasniedz karstu ar karoti krējuma un gaļu, kas noskrubināta no buljona kauliņiem.

Iesūtījusi: Silvija

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form