Foto: Privātais arhīvs
Kad gribas ātru un sātīgu maltīti, ir vērts pagatavot dārzeņu zupu ar gaļas buljonu. "Šo zupu saucu par vasaras boršču, jo, kamēr jaunās bietītes vēl ir mazas, izmantoju mangoldu jeb lapu bietes, sanāk garšīgi!" stāsta receptes iesūtītāja Silvija.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 sīpols4 gab.kāpostlapas10 gab.mangolda kāti3 gab.burkāni3 gab.skābi āboli0.7 lbuljons2 ĒKtomātu mērce

Sagatavošana

1

Katliņā ielej eļļu, uzkarsē to. Ber iekšā sagrieztus jaunos burkānus un sīpolus un cep līdz sīpoli ir kļuvuši zeltaini. Tad pievieno sagrieztus mangolda kātus, pievienoju arī vienu mangolda lapu un sutina apmēram piecas minūtes.

2

Pievieno divas ēdamkarotes tomātu mērces, smalki sagrieztu kāpostu un skābus ābolus, dārzā bija cieti rožāboli. Sutina vēl piecas minūtes. Kartupeļus šai zupai nekad nelieku, jo šķiet, ka tie pārņem visu katlu un nomāc mangolda garšu. Tad pārlej visu ar gaļas buljonu, kā to uzvārīt, atradīsi šeit. Vāra 20 minūtes. Pēc tam atstāj ievilkties uz desmit minūtēm. Pasniedz karstu ar karoti krējuma un gaļu, kas noskrubināta no buljona kauliņiem.

Iesūtījusi: Silvija

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!