Vasaras deserts – trifle
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
7 gab.
7 gab. vaniļas zefīri
vaniļas zefīri
150 g
150 g Amaretti cepumi
Amaretti cepumi
100 g
100 g Saviordi cepumi
Saviordi cepumi
500 g
500 g maskrapones siers
maskrapones siers
4 gab.
4 gab. olas dzeltenumi
olas dzeltenumi
400 ml
400 ml stipra kafija
stipra kafija
200 g
200 g pūdercukurs
pūdercukurs
70 ml
70 ml brendijs
brendijs
800 ml
800 ml saldais krējums
saldais krējums
1 kg
1 kg zemenes
zemenes
1 kg
1 kg mellenes
mellenes
  • Angļu nacionālā virtuve
  • Lielbritānijā dzimušais deserts trifle ir īsts vasaras karalis. Tas vienlīdz labi iederēs kā dārza svētkos, tā romantiskā novakarē terasē. To kūkas vietā vari celt galdā kā dzimšanās dienās, tā kristībās. Taču pašas izcilākās īpašības šim desertam ir divas: tas nav jācep un tas ļaujas improvizācijai – droši vari nošmaukties ar gramiem un receptē minētiem tilpumiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tā nu iegadījies, ka abi mani svētki, kā dzimšanas, tā vārda diena, iekrīt vasarā. Laikā, kad vismazāk gribas rosīties pie plīts. Un būsim godīgi – kūkai ar sviesta rozēm vasara nav pats draudzīgākais gadalaiks. Arī dažādas neceptās kūkas mēdz izstrādāt trikus un šļūkt prom, ja pievienotais želatīns izrādās pārāk vājš cīņā ar sauli. Patiesībā vasarā labakais deserts ir saldējums ar ogām. Taču, ja gribau ko šikāku, ko tad? Var gatavot dažādus tiramisu pa taisno burciņās, var saldētavā turēt "ice box" kūku un var aizņemties ideju no britiem, kuri jau gandrīz trīs gadsimtus ēd trifle desertu.

    Tas ir deserts, kur vienā traukā saliktas gardas lietas, tad trauks nolikt aukstā vietā, un nākamaj''a dienā debešķīgs deserts gatavs!

    Šis deserts ir lielisks ar to, ka viegli pagatavojams un sastāvdaļu mērvienības nav strikti jāievēro – var vairāk, var mazāk! Pilnīga improvizācija! Galvenais to visu būvēt kārtu kārtām un gar trauka sienām izveidot sev tīkamu rakstu!

    Trifle visskaistākais ir pasniegšanas mirklī. Brīdī, kad tas tiek dalīts pa porcijām, tā daile sarūk ar katru karoti, bet garšu gan tas neietekmē.


    No dotās receptes sanāks trīs litri deserta!


    Šai konkrētajai receptei trauka diametrs ir 22 cm, bet augstums 12 centimetri.

    Izvāra kafiju, pielej brediju un ielej dziļā šķīvī vai bļodā atdzesēties.

    Zefīrus sagriež mazos gabaliņos.

    Zemenes sagriež ripiņās.

    Saputo putukrējumu. Ieliek ledusskapī.

    Olu dzeltenumus saputo ar pūdercukuru, pievieno maskraponi, vēlreiz saputo.

    Ņem Amaretti un Saviordi cepumus, strauji izmērcē kafijā ar brendiju un kārto trauka apakšā.

    Uz cepumiem liek olu-maskrapones krēmu, tad pa virsu vēlreiz cepumu kārtu.

    Gar trauka malām iekšpusē veido rakstu no zemenēm, cepumiem un mellenēm.

    Cepumu kārtu pārber ar zemenēm, tad liek putukrējumu, tad zefīrus un vēlreiz zemenes ar putukrējumu.

    Pamīšus būvē līdz trauks pilns, noslēdzošai kārtai jābūt putukrējuma vai krēma kārtai.

    Noslēgumā rotā ar ogām.

    Liek ledusskapī uz vismaz sešām sundām.

    Trifli vislabāk pasniegt deserta trauciņos vai bļodiņās. Šo desertu eleganti var gatavot burciņās, apejot dalīšanu pa porcijām.

    Vasaras deserts – trifle
    Foto: DELFI


    Lai labi būvējas un izcili garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form