Vasaras garša – no paaudzes paaudzē mantota mazsālītu gurķīšu recepte
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg mazie gurķīši
mazie gurķīši
3 ĒK
3 ĒK sāls
sāls
1,5 ĒK
1,5 ĒK cukurs
cukurs
8 gab.
8 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
2 saujas
2 saujas upeņu lapiņas
upeņu lapiņas
2 saujas
2 saujas ķiršu lapiņas
ķiršu lapiņas
5 gab.
5 gab. mārrutku lapas
mārrutku lapas
3 saujas
3 saujas dilles
dilles
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Mana omīte ir visīstākā burve savā virtuvē, vienmēr radot visneticamākās (proti, visgaršīgākās) receptes savai ģimenei. Un ne tikai ģimenei – arī saviem palīgiem! Proti, kad reiz notika lielas jo lielas kartupeļu talkas, dažādi lauku uzkopšanas darbi – viņa bija tā, kas visus pārsteidza ar gastronomiskajām "izvirtībām". Domāju, ka vairums devās palīgā tieši tā iemesla dēļ, ka turpinājums sekoja pie vakariņu galda. Man no šī visa prātā iespiedušies vecmāmiņas mazsālītie gurķīši, kurus kopīgi arī pagatavojām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķīšu sālīšanai izmantojām divlitru burku, bet var arī ļaut vaļu iztēlei (vai drīzāk – izmantot to, kas mājās jau ir). Piemēram, gurķus sālīt kanniņā, spainītī, bļodiņā. Vēlams – stikla vai emaljētā traukā.

    Gurķīšus nomazgā un nogriež tiem abus galus.

    Sāk kārtot burkā. Apakšā liek saujiņu upeņu lapu vai jaunos dzinumus, saujiņu ķiršu lapiņu un dilles. Atceries neko nežēlot! Pievieno arī četras ķiploku daiviņas, var izmantot arī ķiploku ziedus vai ķiploku kātus.

    Tad liek vienu kārtu gurķus, pēc tam atkal lapiņas, dilles un ķiploku daiviņas. Tādā veidā atkārto visu, kamēr trauks pilns. Vidējā kārtā likām arī piecas mazas mazītiņas mārrutku lapiņas.

    Visu noslēdz ar pēdējo kārtu, uzliekot virsū upeņu lapiņas, dilles, lai sākums un beigas būtu vienādas.

    Sālījuma pagatavošana: 1,5 litru ūdens uzvāra, klāt pievienojot 1,5 strīķētas (līdzenas) ēdamkarotes cukura un trīs ēdamkarotes sāls.

    Samaisa, atdzesē, ja grib ātrāk, tad var liet remdenu, bet ne karstu! Pārlej pāri gurķiem, lai šķidrums tos nosegtu. Ja iespējams – uzliek kādu slogu (protams, nenes iekšā lielo laukakmeni!). Brīva izvēle un radoša fantāzija!

    Voilā, gurķus jau nākamās dienas vakariņās vari notiesāt! Bet omīte saka, ka viņa nespēj nociesties, tāpēc jau nākamās dienas rītā sāk tos tiesāt! Kārtīga rupjmaize + sviests + jaunais sālītais gurķītis = laime pilnībā!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form