Vasaras karstākā maltīte – gaileņu groziņš ar gaļu un svaigo sieru
Foto: Privātā arhīva foto
2.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI
150 g
150 g sviests
sviests
2 glāzes
2 glāzes milti
milti
1 gab.
1 gab. olas
olas
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
50 ml
50 ml ūdens
ūdens
PILDĪJUMAM
0.5 l
0.5 l gailenes
gailenes
40 g
40 g sviests
sviests
150 g
150 g spināti (der arī citi zaļumi)
spināti (der arī citi zaļumi)
sauja
sauja dilles
dilles
200 g
200 g žāvēta gaļa
žāvēta gaļa
200 g
200 g svaigais siers
svaigais siers
250 g
250 g ķirštomāti
ķirštomāti
2 gab.
2 gab. olas
olas
100 g
100 g siers
siers
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Receptes ceļojumiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Sēņu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • "Mājās gatavota maltīte var pārtrumpot pat restorānu ēdienkarti, ja ļaujas izdomai," tā gaileņu kiša recepti piesaka Matīss. Viņš atklājis, ka ēst gatavošana viņam sagādā prieku un nav jau žēl arī dalīties savā veikumā ar citiem!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas mīklas sastāvdaļas sajauc bļodā un mīca, kamēr mīkla kļūst viendabīga un nelīp pie rokām. Var variēt ar miltu un ūdens daudzumu, ja nepieciešams iegūt vajadzīgo konsistenci. Pēc tam mīklu uz 10 minūtēm liek ledusskapī.

    Tikmēr gatavo pildījumu. Uzkarsētā pannā liek sviesta kubiņu. Kad tas izkusis, apcep smalki sagrieztu ķiploku, pievieno gailenes un cep vēl 10-15 minūtes.

    Sagriež spinātus vai salātus, dilles, tomātus un gaļu smalkos gabalos. Var izvēlēties nevis ķirštomātus, bet lielākus, ja vien tie ir stingri un aromātiski. Tāpat var pievienot arī sīpolus, ja garšo.

    Pievieno olas un pusi no svaigā siera iepakojuma. Pievieno apceptas gailenes. Sieru sarīvē un vai nu pievieno maisījumam vai arī uzkaisa vēlāk pīrāgam pa virsu. Visu kārtīgi samaisa ar rokām.

    Izveidotajā mīklas formā izsmērē atlikušo svaigā siera iepakojuma saturu. Iekšā liek sagatavoto maisījumu. Ja ir vēlme, var nolocīt mīklas maliņas, tā veidojot groziņu.

    Kišu cep 30 minūtes 180-190 grādu temperatūrā. Var ēst gan siltu, gan atdzesētu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form