Vasaras karstākā maltīte – gaileņu groziņš ar gaļu un svaigo sieru
Foto: Privātā arhīva foto
2.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

"Mājās gatavota maltīte var pārtrumpot pat restorānu ēdienkarti, ja ļaujas izdomai," tā gaileņu kiša recepti piesaka Matīss. Viņš atklājis, ka ēst gatavošana viņam sagādā prieku un nav jau žēl arī dalīties savā veikumā ar citiem!

Visas mīklas sastāvdaļas sajauc bļodā un mīca, kamēr mīkla kļūst viendabīga un nelīp pie rokām. Var variēt ar miltu un ūdens daudzumu, ja nepieciešams iegūt vajadzīgo konsistenci. Pēc tam mīklu uz 10 minūtēm liek ledusskapī.

Tikmēr gatavo pildījumu. Uzkarsētā pannā liek sviesta kubiņu. Kad tas izkusis, apcep smalki sagrieztu ķiploku, pievieno gailenes un cep vēl 10-15 minūtes.

Sagriež spinātus vai salātus, dilles, tomātus un gaļu smalkos gabalos. Var izvēlēties nevis ķirštomātus, bet lielākus, ja vien tie ir stingri un aromātiski. Tāpat var pievienot arī sīpolus, ja garšo.

Pievieno olas un pusi no svaigā siera iepakojuma. Pievieno apceptas gailenes. Sieru sarīvē un vai nu pievieno maisījumam vai arī uzkaisa vēlāk pīrāgam pa virsu. Visu kārtīgi samaisa ar rokām.

Izveidotajā mīklas formā izsmērē atlikušo svaigā siera iepakojuma saturu. Iekšā liek sagatavoto maisījumu. Ja ir vēlme, var nolocīt mīklas maliņas, tā veidojot groziņu.

Kišu cep 30 minūtes 180-190 grādu temperatūrā. Var ēst gan siltu, gan atdzesētu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form