Foto: Shutterstock
Koblers ir izcils vasaras otrās puses saldēdiens, kurā var sabērt visas mīļākās vasaras tumšās ogas. Kaut kas starp ātro ievārījumu un augļu pudiņu ir šis saldēdiens, kur karsts ogu saldums un sulīgums savienojas ar mīklas kraukšķīgumu, un visu vainago dāsna karote ar aukstu vaniļas saldējumu.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

800 gvasaras tumšās ogas1.5 ĒKkartupeļu ciete80 gcukurs1 TKvaniļas cukurs1 ĒKcitronu sula150 gmilti50 gcukurs1 TKvaniļas cukurs100 gsviests100 mlpaniņas30 gdemerara cukurs pēc garšasvaniļas saldējums

Sagatavošana

1

Ogas notīra, pieber kartupeļu vai kukurūzas cieti, cukuru, citronu sulu un visu uzmanīgi samaisa, lai ogas neizšķīstu. Garda kombinācija sanāk no ķiršiem, upenēm, avenēm un kazenēm, bet ogas kombinēt var pēc patikas, var izmantot arī tikai vienas šķirnes ogas.

2

Cepamo veidni izsmērē ar sviestu.

3

Ieliek veidnē ogu masu un liek cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā, cep apmēram 10-15 minūtes.

4

Gatavo mīklu pārklājumam: bļodā samaisa miltus ar cukuru, ar pirkstiem iemīca miltos sviestu. Pielej 80 ml paniņu un maisa, lai izveidojas pacieta mīkla. Ja tā ir par cietu, pielej vēl 20 ml paniņu.

5

Izņem cepamo veidni ar ogām no cepeškrāsns. Ar karoti liek uz ogām mīklas gabalus, tās gandrīz pilnībā pārklājot. Visu pārkaisa ar Demerara (niedru) cukuru.

6

Cep 190 grādu temperatūrā apmēram 25-30 minūtes – kamēr mīklas virspuse zeltaina.

7

Pēc izņemšanas no krāsns padzesē 10 minūtes, lai ogu maisījums zem mīklas nedaudz sabiezē.

8

Liek bļodiņās, pasniedz ar vaniļas saldējumu.


Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!