Vasaras ogu koblers
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Ogu pildījumam
800 g
800 g vasaras tumšās ogas
vasaras tumšās ogas
1,5 ĒK
1,5 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
80 g
80 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
Mīklas cepurītei
150 g
150 g milti
milti
50 g
50 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
100 g
100 g sviests
sviests
100 ml
100 ml paniņas
paniņas
30 g
30 g demerara cukurs
demerara cukurs
Pasniegšanai
pēc garšas
pēc garšas vaniļas saldējums
vaniļas saldējums
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Citi saldēdieni
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Pasaules Virtuve
  • Koblers ir izcils vasaras otrās puses saldēdiens, kurā var sabērt visas mīļākās vasaras tumšās ogas. Kaut kas starp ātro ievārījumu un augļu pudiņu ir šis saldēdiens, kur karsts ogu saldums un sulīgums savienojas ar mīklas kraukšķīgumu, un visu vainago dāsna karote ar aukstu vaniļas saldējumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ogas notīra, pieber kartupeļu vai kukurūzas cieti, cukuru, citronu sulu un visu uzmanīgi samaisa, lai ogas neizšķīstu. Garda kombinācija sanāk no ķiršiem, upenēm, avenēm un kazenēm, bet ogas kombinēt var pēc patikas, var izmantot arī tikai vienas šķirnes ogas.

    Cepamo veidni izsmērē ar sviestu.

    Ieliek veidnē ogu masu un liek cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā, cep apmēram 10-15 minūtes.

    Gatavo mīklu pārklājumam: bļodā samaisa miltus ar cukuru, ar pirkstiem iemīca miltos sviestu. Pielej 80 ml paniņu un maisa, lai izveidojas pacieta mīkla. Ja tā ir par cietu, pielej vēl 20 ml paniņu.

    Izņem cepamo veidni ar ogām no cepeškrāsns. Ar karoti liek uz ogām mīklas gabalus, tās gandrīz pilnībā pārklājot. Visu pārkaisa ar Demerara (niedru) cukuru.

    Cep 190 grādu temperatūrā apmēram 25-30 minūtes – kamēr mīklas virspuse zeltaina.

    Pēc izņemšanas no krāsns padzesē 10 minūtes, lai ogu maisījums zem mīklas nedaudz sabiezē.

    Liek bļodiņās, pasniedz ar vaniļas saldējumu.


    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form