Vasaras ogu un rabarberu drumstalkūka
Foto: DELFI
4.0000 2
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g cukurs
cukurs
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
350 g
350 g kviešu milti (var aizstāt ar auzu miltiem, garša būs interesantāka)
kviešu milti (var aizstāt ar auzu miltiem, garša būs interesantāka)
180 g
180 g auksts sviests
auksts sviests
1 gab.
1 gab. liela ola
liela ola
1 ĒK
1 ĒK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
2 gab.
2 gab. rabarberu kāti
rabarberu kāti
300-350 g
300-350 g zemenes, ķirši
zemenes, ķirši
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Kolēģi, šo lasot, noteikti pasmīnēs, bet tik tiešām, šis gardums tapa, kad mājās nekā nebija, un atcerējos apsolīto – jūnijā aiznest uz darbu kādu kārumu. Nu jau gardi notiesātā un par labu atzītā drumstalkūka pelnījusi nonākt arī ''Tasty'' lasītāju lokā.

    Vispirms bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – cukuru, cepamo pulveri, sāli un miltus.

    Mazos gabaliņos sagriez aukstu sviestu, pievieno to sausajam maisījumam un ar pirkstiem veido drupačas. Centies to darīt veikli, lai sviests nesāktu kust. Beigās pievieno sakultu olu un ar pirkstiem samīci mīklu, bet nevel to bumbā. Liec ledusskapī uz 20 minūtēm.

    Nomazgā un sagriez ogas, liec traukā. Nomizo un mazākos gabalos sagriez rabarberus. Augļus apviļā ar kukurūzas cieti, lai tie cepot ļoti nesulo.

    Kvadrāta formas cepamajā formā ieklāj cepampapīru un ar pirkstiem izlīdzini pusi no pagatavotās mīklas. Pa virsu mīklai izkārto rabarberus ar ogām un vienmērīgi izlīdzini pa visu formu. Tad no atlikušās mīklas veido drumstalas, berot tās pāri ogām.

    Liec cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādos uz 25-35 minūtēm, līdz drumstalas virspusē viegli apbrūnējušas. Pēc cepšanas drumstalkūkai noteikti jāpadziest, citādi gabaliņi izjuks.

    Vasaras ogu un rabarberu drumstalkūka
    Foto: DELFI
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form