Foto: DELFI
Kolēģi, šo lasot, noteikti pasmīnēs, bet tik tiešām, šis gardums tapa, kad mājās nekā nebija, un atcerējos apsolīto – jūnijā aiznest uz darbu kādu kārumu. Nu jau gardi notiesātā un par labu atzītā drumstalkūka pelnījusi nonākt arī ''Tasty'' lasītāju lokā.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gcukurs2 TKcepamais pulveris šķipsnasāls350 gkviešu milti (var aizstāt ar auzu miltiem, garša būs interesantāka)180 gauksts sviests1 gab.liela ola1 ĒKkukurūzas ciete2 gab.rabarberu kāti350 gzemenes, ķirši

Sagatavošana

1

Vispirms bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – cukuru, cepamo pulveri, sāli un miltus.

2

Mazos gabaliņos sagriez aukstu sviestu, pievieno to sausajam maisījumam un ar pirkstiem veido drupačas. Centies to darīt veikli, lai sviests nesāktu kust. Beigās pievieno sakultu olu un ar pirkstiem samīci mīklu, bet nevel to bumbā. Liec ledusskapī uz 20 minūtēm.

3

Nomazgā un sagriez ogas, liec traukā. Nomizo un mazākos gabalos sagriez rabarberus. Augļus apviļā ar kukurūzas cieti, lai tie cepot ļoti nesulo.

4

Kvadrāta formas cepamajā formā ieklāj cepampapīru un ar pirkstiem izlīdzini pusi no pagatavotās mīklas. Pa virsu mīklai izkārto rabarberus ar ogām un vienmērīgi izlīdzini pa visu formu. Tad no atlikušās mīklas veido drumstalas, berot tās pāri ogām.

5

Liec cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādos uz 25-35 minūtēm, līdz drumstalas virspusē viegli apbrūnējušas. Pēc cepšanas drumstalkūkai noteikti jāpadziest, citādi gabaliņi izjuks.

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!