Foto: DELFI
Kad gaileņu mērce jau šķiet kaut kas pavisam ikdienišķs un gribas ko interesantāku, recepte ar sāļo pīrāgu nāks pašā laikā. Lieliska ideja brokastīm, līdzņemšanas cienastam vai galdā ceļamai uzkodai.
35Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
150 gmilti šķipsnasāls120 gauksts sviests2 ĒKskābais krējums60 mlauksts ūdens5 ĒKrīvmaize PILDĪJUMAM:1 sīpols400 ggailenes200 gfetas siers pēc garšasdilles

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus ar sāli un garšvielām. Tad pievieno auksto sviestu, kas sarīvēts uz rupjās rīves vai sagriezts mazos gabaliņos. Iemaisa miltos un veido drupačas.

2

Atsevišķā bļodiņā sajauc krējumu ar ūdeni un samaisa. Pievieno to drupačām un ar rokām veido mīklu, to mīcot ar delnas palīdzību. Mīklai jāsanāk viendabīgai, nedaudz ķepīgai, bet ne slapjai un pie pirkstiem līpošai. Kad mīkla savelta vienā bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz stundu.

3

Ja nepieciešams, notīra un nomazgā gailenes. Sagriež mazākos gabalos. Sakarsē pannu, izkausē sviestu un liek cepties sīpolus. Pēc brīža pievieno gailenes un cep, līdz šķidrums iztvaikojis.

4

Mazākos gabalos sagriež fetas sieru. Smalki sakapā dilles. Apceptās gailenes sajauc ar sīpoliem, sieru un dillēm.

Foto: DELFI
5

Mīklu apkaisa ar rīvmaizi, lai labāk padodas pamatnes izveidei. Ar pirkstu palīdzību izlīdzina mīklu apaļā formā vai arī ar rulli izveltnē. Veido pamatni, ierēķinot, ka malas pārlocīsi pāri. Vidū liek pildījumu un tad loka pāri malas, tās nedaudz sakrokojot, lai stingri piecepas pie pildījuma.

6

Cep 180 grādos 25-30 minūtes līdz mīklas malas kļuvušas zeltaini brūnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!